Mijn 10 favoriete reisfilms

Ken je het? Van die grijze, regenachtige dagen die je doen dagdromen over witte stranden, helderblauw water en heel veel palmbomen? Ik ken het jammer genoeg maar al te goed. En wat ik dan graag doe is mij in mijn bed onder een warm dekentje settelen en naar een goede reisfilm kijken. Zalig wegdromen, zeg maar. Heb je geen idee over wat voor films ik het heb? Hieronder volgen mijn tien favoriete reisfilms. Misschien kan je er wel wat inspiratie uit halen.

1. Wild
Wild vertelt het verhaal van Cheryl Strayed die een voettocht maakt over The Pacific Crest Trail. Ze doet dit in haar eentje als therapie na haar echtscheiding, het overlijden van haar moeder en haar eigen roekeloos gedrag. Een heel goed en inspirerend verhaal over een bijzonder moedige vrouw. Mooi om te zien!

Score IMDB: 7,2/10
Bekijk de trailer hier!

2. Eat, Pray, Love
Ooh, wat hou ik van dit soort films. Elizabeth, gepeeld door Julia Roberts, laat haar veilige leven achter zich en trekt naar Italië, India en Bali. In Italië leert ze terug te genieten van lekker eten, in India ervaart ze de kracht van het gebed en in Bali leert ze wat liefde is. Mooie film! Ik kreeg er spontaan zin van om ook naar al die landen te vertrekken.

Score IMDB: 5,6/10
Bekijk de trailer hier!

3. Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
Een sprookjesachtig verhaal over Amélie die probeert mensen gelukkig te maken met de kleine dingen in het leven. Het verhaal speelt zich af in Parijs, dus voor wat typische Parijs-inspiratie is deze film uitermate geschikt!

Score IMDB: 8,4/10
Bekijk de trailer hier!

4. Into The Wild
Een heel ontroerende film die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless. Christopher besluit zijn leven achter zich te laten en naar Alaska te backpacken. Hij verbreekt het contact met zijn ouders en zijn zus, en gaat helemaal op in het zwerfersbestaan. Ik vond het alvast een inspirerend en mooi verhaal over een bijzonder persoon. Een aanrader!

Score IMDB: 8,2/10
Bekijk de trailer hier!

5. Winning London
Ja, wat? Een Mary-Kate en Ashley Olsen film? Maar hé, toen ik jonger was deed ik niets liever dan hun films bekijken omdat ze àltijd op reis gingen. In àl hun films. Winning London is niet meteen het allerbeste verhaal, maar qua Londen-inspiratie is dit wel een ideale film om te bekijken. (En ja, ook 'Holiday in the Sun', 'Getting There', 'When in Rome' en 'New York Minute' zijn de moeite op vlak van reisinspiratie met Mary-Kate en Ashley! Ik ben een fangirl!) 

Score IMDB: 5,4/10
Bekijk de trailer hier!

6. The Beach
Leonardo DiCaprio in Thailand. Moet ik eigenlijk nog meer zeggen? ;) Richard (DiCaprio) gaat op zoek naar een eiland in Thailand dat volgens sommige effectief bestaat, en volgens anderen dan weer niet. Benieuwd? Zeker kijken! Al was het maar voor dat sexy lijf van Leonardo. Yummie! 

Score IMDB: 6,6/10
Bekijk de trailer hier!

7. The Lizzie McGuire Movie
Nog een film die ik tijdens mijn jeugdjaren heb bekeken tot ik de tekst vanbuiten kende. Lizzie gaat op schoolreis naar Rome en maakt daar de leukste dingen mee. Na het zien van deze film heb ik altijd nog meer zin om naar Rome te gaan. Want wauw... wat is het daar toch mooi!

Score IMDB: 5,3/10
Bekijk de trailer hier!

8. The Sisterhood of the Traveling Pants 2
En jawel. Opnieuw een film uit mijn puberteit. De film speelt zich voor een groot deel af in Santorini, Griekenland. Heel leuk en heel mooi om te zien. Gotta love me some Greece. Prachtig land!

Score IMDB: 6,2/10
Bekijk de trailer hier!

9. 127 hours
Bergbeklimmer Aron vertrekt naar de Blue John Canyon in Utah en vertelt niemand waar hij naartoe gaat. Wanneer hij tijdens een afdaling in een smalle spleet naar een grote rots grijpt, valt die naar beneden en komt zijn hand klem te zitten tussen de smalle rotswanden. Met de spullen die hij bij zich heeft probeert hij er alles aan te doen om zich te bevrijden. Ik heb vol spanning zitten kijken! 

Score IMDB: 7,6/10
Bekijk de trailer hier!

10. Sex and the City 2
In Sex and the City 2 gaan Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda samen naar Abu Dhabi. En alhoewel de film niet in Abu Dhabi is opgenomen maar wel in Marokko, is hij absoluut de moeite waard om te bekijken. Die oosterse sfeer blijft hangen hoor. Magisch.

Score IMDB: 4,2/10
Bekijk de trailer hier!

Wat is jouw favoriete reisfilm?


18 opmerkingen

 1. Wild wil ik echt zien! Ik ben zo benieuwd naar de film! :) 127 hours lijkt me ook erg spannend! Die film wil ik nog een keer kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wild heb ik laatst gezien, mooie film. Mijn favoriete (reis)film is toch echt Into The Wild. De muziek, het verhaal; alles aan die film is prachtig. 127 hours kende ik nog niet, die lijkt me ook wel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eat, Pray, Love heb 'k ook gezien, in de cinema. 'k Herinner mij idd nog de oosterse omgeving, maar zou de film nog eens moeten herbekijken over hoe 't echt gaat :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allemaal leuke films! Reisfilms vind ik altijd mooi om naar te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke films, een paar kende ik nog niet. Die moet ik binnenkort ook maar eens zien dan. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wild wil ik ook nog kijken! The Sisterhood of the Traveling Pants 2 en Sex and the City 2 behoren ook tot mijn favoriete reisfilms.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeee dan moet je ook echt Blue Lagoon gaan kijken! Wel een oude film, maar echt daar kun je bij wegzwijmelen. Ook vanwege de mooie man haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik lang geleden al eens gezien, ja. Ik herinner mij inderdaad een knappe hoofdrolspeler. Haha. Bedankt voor de tip alleszins :)

   Verwijderen
 8. Ik heb de trailers van de meeste films al zo vaak gezien, maar de zelf eigenlijk nooit gekeken (behalve 127 hours). Laat ik maar eens een reisfilm-marathon houden, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Into the wild wil ik echt suppper graag zien!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wild wil ik nog heeeel graag zien! :)
  Into the wild is een van mijn alltime favorieten, heb ook het boek gelezen :) En Amélie vind ik ook geweldig :)
  Misschien is de film Chocolat ook iets voor jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Chocolat wil ik al lang eens bekijken maar het is er nog steeds niet van gekomen. Binnenkort toch maar eens tijd van maken dan. Bedankt voor de tip alvast :)

   Verwijderen
 11. Ik wil 3 zo graag zien! Die lijkt me echt super leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen