De social media TAG

Omdat ik zoveel tijd spendeer aan social media vond ik deze TAG wel bij mij passen. Benieuwd naar mijn favoriete en minst favoriete social media kanalen? Of naar wat ik er irritant aan vind? Lees dan snel verder! 

Welke social media kanalen gebruik je?
Dat zijn er heel wat! Facebook, Youtube, Twitter, Tumblr, Pinterest, Bloglovin' en Instagram. Daar ben ik dus elke dag wel altijd eventjes zoet mee. 

Wat zijn je favoriete social media kanalen?
Instagram! Geen idee waarom, maar foto's delen op Facebook vind ik niet zo leuk... . Op Instagram daarentegen. Halleluja. 

Wat is je minst favoriete social media kanaal?
Facebook. Ik heb er gewoon niet zo veel mee. Mensen voegen je toe als 'vriend' om je dan een jaar later gewoon uit hun vriendenlijst te verwijderen. Ok dan? Ik gebruik het dan weer wél graag om privé berichtjes te sturen naar vrienden om contact te blijven houden of om gewoon eens af te spreken. Werkt goed en is super handig.

Welke gebruik je eigenlijk te weinig?
Youtube. Ik zou wel wat vaker filmpjes willen maken omdat het zo leuk is om er achteraf naar terug te kijken. Vroeger deed ik maandelijks mee aan het Document Your Life-project; je filmde dan je hele maand en maakte er nadien een montage van. Zo leuk dat ik nu kan terugkijken op wat ik toen allemaal gedaan heb.

Wat vind je irritant op social media? 
Spam. En hoe respectloos er met elkaar wordt omgegaan. Haatreacties vliegen er in het rond alsof ze niks zijn. En heel cliché, maar mensen tonen vaak alleen de goede kanten van hun leven op hun social media kanalen. It's not always rainbows and butterflies, maar soms lijkt dat bij sommige mensen wel zo te zijn. Ik heb dan meteen de neiging om te denken dat ik niks voorstel t.o.v. iedereen met zo'n fantastisch leven. Best vervelend.

Hoe vaak per dag zit je op social media?
Ik spendeer vooral veel tijd aan Instagram! Toen ik onlangs in Egypte was en we bijna geen wifi hadden vond ik het geen probleem om al mijn social media te laten vallen, behalve Instagram... Instagram moet en zàl ik dagelijks gezien hebben! Om er nu een uur op te plakken? Geen idee! Ik spendeer er in ieder geval veel tijd aan, aan mijn social media.

Meldingen aan of uit?
Uit! Ik krijg enkel een melding wanneer iemand me begint te volgen op Instagram. You see, Insta-verslaafd, much?

Emoji's, wel of niet?
Hell to the yeah! Natuurlijk wel.

Hashtags, wel of niet?
Ja, tuurlijk! Waarom niet? Ik vind het zelfs leuk wanneer mensen hashtags gebruiken. Je kunt op die manier allerlei foto's met dezelfde hashtag terugvinden en dat is altijd leuk om wat inspiratie op te doen. Wat ik wél dom vind is wanneer mensen random hashtags beginnen te gebruiken om meer likes of volgers te krijgen. #BlueEyes #Blondie #Girl #Nails #Life #iPhone #Apple #WinAniPad #... toevoegen aan een foto van je kat. NEE!

Welk social media kanaal denk je dat als eerste verdwijnt?
Facebook? #NoIdea ;)

Welk social media kanaal is jouw favoriet?

Liefs, Sarah

(Deze TAG werd gemaakt door Versusa.)

4 opmerkingen

 1. Zo herkenbaar dit! Geen wifi= Instagram stress, haha. Facebook vind ik ook helemaal niks, maar Tumblr vind ik helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, blij dat ik niet de enige ben met Instagram-stress ;)

   Verwijderen
 2. Deze tag kende ik nog niet, leuk is die! Inderdaad wat je zegt over de tags.. je moet geen rare tags toevoegen die niets met de foto in kwestie te maken hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, toch? Zo gek dat mensen dat blijven doen.

   Verwijderen