5x bang voor...

Ik ben een angstig persoon. Ik heb niet zozeer bang voor het tastbare, maar voor het niet-tastbare. Daar denk ik soms iets te veel over na. 'Wat als dit of dat zou gebeuren?' Of 'Wat als ik dit had gedaan in plaats van dat?' Ik kan er uren over blijven piekeren. En dat is natuurlijk nooit goed! Hieronder volgen de vijf dingen waar ik, momenteel, het meest bang voor ben. 

1. Ik ben bang om mijn ouders te verliezen
Eén van mijn allergrootste angsten is het verliezen van mijn ouders. Ik mag er niet eens aan denken of ik voel al een paniekaanval opkomen. (No joke!) Mijn ouders betekenen alles voor mij. Ze steunen mij, helpen mij door dik en dun, zijn er altijd voor mij, zouden voor mij door vuur gaan,... . Ik zou niet weten wat zonder hun te beginnen! 

2. Ik ben bang om op straat te belanden
Ik maak me (héél) vaak zorgen om geld. Wat als het me nooit lukt om een goed betaalde job te vinden? Wat als ik door mijn ouders op straat word gezet? Wat als ik in de goot beland? Brrr. Beangstigend. 

3. Ik ben bang dat ons huis zal worden verwoest door een natuurramp
Oké, dit klinkt misschien onnozel maar in mijn hoofd zie ik het al gebeuren. Ons huis dat wordt verwoest door een windhoos, of door de bliksem die inslaat en alles in vuur en vlam zet. Of iets in die trant. Slecht weer doorsta ik thuis dus altijd met de bibber.

Fun fact; wanneer ik bij andere mensen thuis ben en het bliksemt, waait, hagelt,... dan doet dat mij niets. Het is ONS huis dat niets mag overkomen! 

4. Ik ben bang dat iedereen een leuker leven heeft dan mij
Omdat ik altijd het gevoel heb dat iedereen vooruit gaat en ik compleet stil blijf staan. Heel vervelend. Leeftijdsgenoten hebben het al allemaal: huisje, tuintje, kindje,... . En daarbovenop een vaste job, tijd om op reis te gaan én plezier te maken! Hoe doen ze dat?! Ik heb nu nog geen behoefte aan samenwonen, trouwen of kinderen. Maar als dat ooit wél komt dan heb ik geen idee hoe ik dat allemaal moet gaan klaarspelen. Ik heb nu al zoveel moeite met mijn leven... wat gaat dat geven met een man, een huis en een kind erbij? Ga ik dat wel kunnen bolwerken? Ga ik zoveel plezier kunnen beleven aan het leven als al mijn leeftijdsgenoten? HELP?!

5. Ik ben bang voor inbrekers
Want stel dat ik ooit wakker word omdat ik iemand stiekem door ons huis hoor lopen? Ieuw. 

Waar ben jij zoal bang voor?

4 opmerkingen

 1. Puntje 4 is ook 1 van mijn grootste angsten. Denk 'k ook veel te veel over na.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Punt nummer 1 begrijp ik. Dit had ik ook met mijn ouders. Nu ik zelf moeder ben ben ik juist bang om zelf weg te vallen of dat er iets met mijn man of kinderen kan gebeuren...Niet te lang over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd, er niet te lang bij stilstaan is het beste. Al is dat soms echt heel moeilijk!

   Verwijderen