5x bang voor...

Ik ben een angstig persoon. Niet zozeer voor het tastbare, maar het niet-tastbare... daar denk ik soms iets teveel over na. 'Wat als dit of dat zou gebeuren?' Of 'Wat als ik dit had gedaan in plaats van dat?' Ik kan er uren over blijven piekeren. En dat is natuurlijk nooit goed!

1. Ik ben bang om mijn ouders te verliezen.
Eén van mijn allergrootste angsten is het verliezen van mijn ouders. Ik mag er niet eens aan denken of ik voel al een paniekaanval opkomen. (No joke!) Mijn ouders betekenen alles voor mij. Ze steunen mij, helpen mij door dik en dun, zijn er altijd voor mij, zouden voor mij door vuur gaan,... . Ik zou niet weten wat zonder hun te beginnen! 

2. Ik ben bang om op straat te belanden. 
Omdat ik het moeilijk heb met het vinden van werk en enkel hier en daar af en toe een tijdelijke job vind (die ik daarbovenop ook nog eens totaal niet graag doe), maak ik me vaak zorgen om geld. Wat als het me nooit lukt een goed betaalde job te vinden? Wat als ik door mijn ouders op straat word gezet? Wat als ik in de goot beland? Brrr.

3. Ik ben bang dat ons huis wordt verwoest door een natuurramp.
Ok, dit klinkt misschien onnozel maar in mijn hoofd zie ik het al gebeuren. Ons huis dat wordt verwoest door een windhoos of de bliksem die inslaat en alles in vuur en vlam zet. Tijdens slecht weer zit ik thuis altijd met de bibber. Fun fact; wanneer ik bij andere mensen thuis ben en het bliksemt/waait/hagelt/... dan doet dat mij niks. Het is ONS huis dat niks mag overkomen! 

4. Ik ben bang dat iedereen een leuker leven heeft dan mij.
Omdat ik altijd het gevoel heb dat iedereen vooruit gaat en ik compleet stil blijf staan. Heel vervelend. Leeftijdsgenoten hebben het allemaal: huisje, tuintje, kindje,... . En daarbovenop een vaste job, tijd om op reis te gaan en plezier te maken! Hoe doen ze dat?! Ik heb nog geen behoefte aan samenwonen, trouwen of kinderen, maar moest dat ooit komen... geen idee hoe ik dat ooit allemaal moet klaarspelen. Ik heb nu al zoveel moeite met mijn leven... wat gaat dat geven met een man en een kind erbij? Ga ik dat ooit wel kunnen? Ga ik zoveel plezier kunnen beleven aan het leven als al mijn leeftijdsgenoten? HELP?!

5. Ik ben bang voor inbrekers.
Want stel dat ik ooit wakker word omdat ik iemand stiekem door ons huis hoor lopen? Ieuw. 

4 opmerkingen

 1. Puntje 4 is ook 1 van mijn grootste angsten. Denk 'k ook veel te veel over na.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Punt nummer 1 begrijp ik. Dit had ik ook met mijn ouders. Nu ik zelf moeder ben ben ik juist bang om zelf weg te vallen of dat er iets met mijn man of kinderen kan gebeuren...Niet te lang over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd, er niet te lang bij stilstaan is het beste. Al is dat soms echt heel moeilijk!

   Verwijderen