Review – Mövenpick IBn Battuta Gate Hotel, Dubai

Het Mövenpick IBn Battuta Gate Hotel in Dubai is een vijf-sterren hotel in het hartje van Dubai. Met ruime luxueuze kamers die voorzien zijn van alle comfort, 8 restaurants en bars, een zwembad op het dak en een winkelcentrum voor de deur heeft dit hotel mijn hart alvast gestolen. 

Aankomst in Dubai
Aangekomen in Dubai International Airport duurt het met de auto een halfuurtje voordat je in het hotel bent. Een taxi is niet zo duur in Dubai, dus extreem veel gaat het je nooit kosten. Je kan natuurlijk ook altijd de metro nemen. Vlakbij het hotel is er namelijk ook een metrostation. Super handig dus!
Architectuur
Het hotel doet aan de buitenkant een beetje denken aan het alom bekende hotel Atlantis, The Palm. Mooi! Vanbinnen is het echter helemaal gedecoreerd naar de bekende wereldreiziger IBn Battuta. In de lobby hangen bijvoorbeeld 88 indrukwekkende lampen; evenveel als het aantal landen dat IBn Battuta heeft bezocht. De verschillende verdiepingen van het hotel zijn ook allemaal ingericht naar een bepaald land. Zo logeerden wij in ‘Tunesië’. 
Ligging
Tegenover het hotel ligt de ibn Battuta Mall, op zo’n 200-tal meter ligt er een metrostation en vlak voor de deur kan je een taxi nemen wanneer je maar wil. Super makkelijk dus.

Minpuntje? Het hotel ligt niet aan een strand en heeft daarom ook niet meteen het allermooiste uitzicht, maar daar betaal je ook niet voor.

Prijs/kwaliteit? 10/10! Absoluut! Zeker een aanrader voor mensen die Dubai willen ontdekken en niet constant op het strand willen gaan liggen!
De kamer
De kamer was heel ruim en van alle gemakken voorzien. We hadden zelfs twee (!) badkamers. Eentje met bad en eentje met douche. Het bed lag goed, TV en wifi werkten perfect, je hoorde totaal geen lawaai van buitenaf, de airco was stil, de kamer werd elke dag netjes gepoetst en opgeruimd, het personeel was super vriendelijk,… . Ik kan echt geen slecht woord verzinnen. Picobello
Het ontbijt
Wij hebben elke dag ontbeten en 1x aan de bar iets gedronken, dus van al de restaurants kan ik niets zeggen. Van het ontbijt daarentegen… Mamma Mia! Zo uitgebreid en zo lekker. De moeite. En het personeel is hier zo bijzonder vriendelijk. Dat is nog eens fijn opstaan! Ook het drankje bij de bar was heel lekker, dus uitgaande van deze ervaringen denk ik dat de restaurants ook de moeite waard zijn. 
Faciliteiten
Alles wat je nodig hebt is er! Acht restaurants en bars, waaronder ook een nachtclub. Fitness, zwembad en Spa. Ook is er een gratis shuttlebusje dat je op 20 minuten tijd naar Palm Jumeirah brengt, waar je aan de Ocean Beach club op het strand kunt gaan liggen. Handdoeken en strandstoelen zijn er allemaal voorzien. Genieten! 
Conclusie
Heel mooi hotel, fantastische kamer, super vriendelijk personeel, ontzettend uitgebreid ontbijt, perfecte ligging voor mensen die niet graag op het strand liggen, gratis shuttlebusje is zéker een leuke extra, prijs/kwaliteit = 10/10. Ik kan echt niets slechts zeggen over dit hotel! 
Zou ik teruggaan?
Absoluut! Heerlijk genieten van het wondermooie Dubai!

Comments (1)

  • Marlayne Vermeulen

    24 juni 2015 at 19:57

    Wat een mooi hotel! <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

8x doen in Dubai

Volgende bericht

Mijn vakantie in Dubai