George

Het begon allemaal zo'n drietal jaar geleden met Harry, William en Kate. Mijn goudvissen. Helaas stierven William en Kate na een jaartje samen zwemmen en bleef Harry eenzaam en alleen over. Tijd voor een nieuw vriendje dus. En dat werd George.

Oranda
Toen ik George kocht dat ik dat het een gewone goudvis was. Al snel kreeg hij echter brubbels op zijn hoofd en bleek hij een oerechte Oranda te zijn. Zijn nickname werd dan ook al snel: 'kleine brubbelkop'.

Overleden
1,5 jaar lang ging het heel goed. Jammer genoeg begon hij daarna minder goed te zwemmen. Hij lag meer en meer op de bodem van het aquarium en kantelde af en toe om. Zo zielig. Vorige week is hij dan, na bijna twee jaar bij ons te hebben gewoond, overleden.

Herinnering
Hier zijn enkele foto's ter herinnering. Check ook de evolutie van het brubbelhoofdje. Té schattig. Mijn andere vis heeft daarentegen zo goed als al zijn zwarte vlekken verloren. Vreemd.
Ben ik de enige die zo emotioneel kan worden om een, zoals mijn mama altijd zegt, 'gewone' goudvis? Nee, toch?


1 opmerking

  1. Toen ik kind was hadden wij ook eens goudvissen gekocht. Maar na een paar maanden gingen die dood. We kochten er opnieuw, maar weer gingen die dood. Echt geen idee hoe 't komt, want we hadden zo'n filter om 't water te filteren & kuisten hun bak 1x week.

    BeantwoordenVerwijderen