8x To-Do in Dubai

Dubai, de woestijnstad in de Verenigde Arabische Emiraten die met z'n indrukwekkende gebouwen en kunstmatig opgespoten palmeilanden een hypermoderne vakantiebestemming is. Met de grootste fontein, het grootste aquarium en het grootste winkelcentrum ter wereld is in Dubai alles groot, groter, grootst. Met meer dan 130 wereldrecords op z'n naam is Dubai alvast meer dan een bezoekje waard!

Burj Khalifa
Deze wolkenkrabber is met zijn 828m het hoogste gebouw ter wereld. Je kan er via twee uitkijkplatformen de hele stad bewonderen; 'At The Top' en 'At The Top Burj Khalifa Sky'. Het verschil? 'At The Top' bevindt zich op de 124ste verdieping op 452m hoogte, terwijl 'At The Top Burj Khalifa Sky' zich op de 148ste verdieping bevindt op maar liefst 555m hoogte. De prijzen van tickets voor 'At The Top Sky' liggen beduidend hoger dan die van 'At The Top', maar je kan er wél zitten en gratis drinken. Dat kan je 'At The Top' allemaal niet. 

Tip! Reserveer je kaartjes op voorhand! Op donderdagen, vrijdagen en tijdens het weekend kan het vaak druk zijn. Zorg dus dat je al kaartjes hebt voor alles is uitverkocht. 


Dubai Mall
The Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld. Do I need to say more? Met zo'n 1200 winkels en het grootste aquarium ter wereld ben je hier wel eventjes zoet. Shop it like it's hot ;) 


Dubai Fountains 
Ontzettend grote fonteinen met mooie lichten en oosterse muziek. Magisch. Kippenvel gegarandeerd.

Woestijnsafari
Wanneer je in een luxueus hotel in het centrum van Dubai verblijft dan zou je bijna vergeten dat je midden in de woestijn zit. Een woestijnsafari is dus een echte aanrader. Scheur met een 4x4 over de zandduinen, maak een kamelentocht of blijf in de woestijn overnachten om de heldere sterrenhemel te kunnen bewonderen. 

Dubai Marina
Een kunstmatige jachthaven waar je lekker kan eten en van het uitzicht kan genieten. Vooral 's avonds ziet het er fantastisch uit. 

The Walk
Bij Dubai Marina ligt The Walk; een boulevard langs het strand van Jumeirah waar je een aantal luxe hotels en een heleboel restaurants kan terugvinden. Flaneer wat rond en bewonder al de Lamborghini's, Ferrari's, Porche's,... die er rondrijden. 


Palm Jumeirah 
Palm Jumeirah is een eiland dat voor 12 miljard euro is aangelegd en de vorm heeft van een palmboom. Het is 5,5 km² groot en heeft een kustlijn van 72km. Het meest bekende hotel op Palm Jumeirah is bovendien Atlantis The Palm! Geniet er van het strand en het mooie uitzicht, of bezoek het waterpark 'Aquaventure' en het aquarium 'The Lost Chambers'. De moeite!


De oude stad
Het oude gedeelte van Dubai is ook een bezoekje waard. De Gold Souk en de Spice Souk, de Arabische bouwstijl,... . Let wel; de verkopers in de Souks kunnen behoorlijk opdringerig zijn. Als je daar niet zo van houdt kan je rondom de Souks genieten van wat meer rustige straatjes en lekker traditioneel eten.

Ben jij al in Dubai geweest?4 opmerkingen

 1. Wauw wauw, wat ziet het er mooi uit! Het lijkt me zo bijzonder om midden in de woestijn in zo'n immense stad te lopen met mega hoge gebouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad echt heel bijzonder. Zeker de moeite waard :)

   Verwijderen
 2. Waaaaauw, Dubai lijkt mij zoooo ontzettend bijzonder om eens te bezoeken. Super gaaf dat jij er gewoon bent geweest. Fijne tips deel je ook <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het is inderdaad heel bijzonder. Erg leuk daar :)

   Verwijderen