5 day juice cleanse

De laatste tijd voelde ik mij slecht in mijn vel. Ik at te veel en ook veel te ongezond. Daar moest verandering in komen. Ik had al veel gehoord over juice cleanses en besloot zo’n cleanse zelf ook maar eens uit te proberen. Een beetje een kickstart naar een gezonder leven, zeg maar. Elke dag maakte ik voor mezelf (maximum) 3 sapjes naar keuze en tussendoor dronk ik water. En ja, that’s it! Lees hier hoe ik mijn vijf dagen op-sapjes-leven heb ervaren.


Dag 1
De eerste dag verliep heel makkelijk. Ik dronk mijn drie sapjes met gemak op, en kon mezelf makkelijk bezig houden zodat ik niet te veel aan eten dacht. Ook had ik zo goed als geen honger. Super! Wat me wel opviel was dat ik ontzettend weinig dronk. Ik ben het type dat enkel drinkt wanneer ik eet (of sport – wat dus niet vaak gebeurt – oeps), dus tijdens zo’n cleanse moet ik mezelf er echt wel aan herinneren te blijven drinken. Lastig. Ook kreeg ik vandaag al last van hoofdpijn en had ik het super koud. s ‘Avonds ben ik in bed gekropen met een extra fleece dekentje.

Dag 2
We zijn nog niet halfweg en ik ben de sapjes al beu. Vandaag heb ik er maar twee binnengekregen. Ik ben ook ontzettend moe; heb veel langer geslapen dan gewoonlijk. En ja, ik heb het nog steeds koud en ik heb nog steeds hoofdpijn. Afkickverschijnselen, zeker?

Dag 3
Halverwege! Die sapjes ben ik (nu al) zò  beu. Ik ben sowieso al geen fruit-eter dus dit is best moeilijk voor mij. Nu ja. Vandaag had ik minder last van hoofdpijn, maar wél meer honger. Wat heb ik zin in eten. Een lekker ijsje of een bord pasta. Oh my… . Nog maar twee dagen na vandaag. I can do this!

Dag 4
Vandaag opnieuw maar twee sapjes binnengekregen. Concentratie: -100%. Echt heel vreemd én vervelend. Waarom werkt het juice cleanse‘en bij zoveel mensen wel en bij mij niet? Ik voel mij er echt niet beter door hoor. Het voelt ook helemaal niet alsof mijn lichaam ‘gezuiverd’ is.
Ik heb wel niet zoveel last gehad van honger vandaag, dus dat is toch al iets positief!

Dag 5
Laatste dag. Yes! Vandaag heb ik terug last gehad van hoofdpijn. Honger niet zozeer. Al kijk ik wel ontzettend uit naar mijn ontbijt morgenvroeg 😉

Conclusie
Hmm… Zo’n juice cleanse. Ik werd er alleen maar chagrijnig van. Ik had zoveel positieve reacties gelezen van mensen die zeiden dat ze er zich ontzettend goed door voelden, helderder konden denken,… . En dan heb je mij. Ik kon enkel en alleen aan eten denken, ik voelde mij slap, had vaak hoofdpijn en was chagrijnig. Mijn inner Grumpy is zowaar compleet naar boven gekomen tijdens deze vijf dagen. Ik ben blij dat ik van die cleanse af ben en tegelijkertijd ook trots dat ik het heb volgehouden. Want let’s be honest; ik vond het niet makkelijk. Na deze vijf dagen voel ik mij… tja, slap. Mijn concentratie is ver te zoeken en ik heb het constant koud. Plezant is anders. Het enige voordeel vind ik nog het gewichtsverlies; en daarvoor deed ik het zelfs niet. Om die reden heb ik mij ook niet gewogen op dag 1. Op dag 3 werd ik echter toch nieuwsgierig en ben ik mij wél dagelijks beginnen wegen. Resultaat op de weegschaal (van dag 3 tot en met dag 5): – 2,3 kg. Hopelijk komt dat er niet al te snel terug bij!

Zou ik het opnieuw doen
Als ‘cleanse‘? Nee! Ik voel mij na die vijf dagen absoluut niet beter of gezonder. Integendeel.
Als kickstart voor een dieet? Ja! Dat wel. Je verliest veel kilo’s op korte tijd en begint eten echt te appreciëren. Na deze dagen klinkt een streng dieet namelijk zelfs aantrekkelijk. Als ik maar IETS mag eten 😉

Comments (4)

 • Evelyne Vergote

  7 juni 2015 at 10:35

  Volgens mij kan niemand overleven op sapjes alleen. Er bestaat niet voor niets een voedingsdriehoek. Daar moet je je per dag kunnen aan houden, anders voel je je idd zwak & verkrijg je hoofdpijn. Je lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om die te kunnen verwerken. Zelfs suikers. Bij zware inspanningen heb ik zelfs suikers nodig & moet 'k een cola drinken om er terug bovenop te komen. 'k Geef toe dat 'k niet elke dag ontbijt & elke dag gezond eet, ik drink zelfs veel te weinig. Vooral veel te weinig water. Vorige week kreeg 'k weer eens de symptomen van een blaasontsteking & heb 'k 't roer omgegooid. Gans de week heb 'k een halve liter water per dag gedronken. 't Is nog te weinig, maar al een serieus grote prestatie voor mij. Nu heb 'k mezelf beloofd dit te blijven volhouden & wie weet verhoog 'k m'n aantal liters water per dag automatisch.

  1. HosteSarah

   7 juni 2015 at 18:25

   Het is ook nie de bedoeling da ge op sapjes begint te leven natuurlijk. Dit is maar een juice cleanse (detox); kwestie van uw lichaam te zuiveren! Gezond eten en veel water drinken is natuurlijk altijd goed!

 • Nesrin

  7 juni 2015 at 12:33

  Toevallig zit ik er over na te denken om een detox te doen maar ik twijfel enorm over wat voor een soort detox. Je hebt gewoon zelf sapjes gemaakt van fruit en groente?

  1. HosteSarah

   7 juni 2015 at 18:21

   Ja! Zo'n sapjeskuur vond ik persoonlijk veel te duur. Zelf je sapjes maken kost wat meer moeite, maar uiteindelijk heeft het wel hetzelfde effect als zo'n kuur (veronderstel ik toch). Met geperst fruit/groenten kan je niks mis doen lijkt mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

De lekkerste kaneelbroodjes!

Volgende bericht

Go veggie, save lives