Movie Time

De films die ik de afgelopen weken gezien heb. Misschien kan je er wat inspiratie uit halen. 

Fifty Shades of Grey

Een Amerikaanse erotische film gebaseerd op de gelijknamige erotische roman van E.L. James. Wanneer studente Anastasia Steele de multimiljonair Christian Grey ontmoet, verandert haar leven. De twee beginnen een relatie, maar omdat Christian in het verleden veel heeft meegemaakt kan hij intimiteit niet op een normale manier beleven.

Tja. Fifty Shades of Grey. Wie heeft er ondertussen nog niet van gehoord. Ik las enkele jaren geleden het eerste boek van de driedelige reeks en vond het niet meteen geweldig. Ik keek daarom ook niet zo erg uit naar de film zoals veel van mijn vriendinnen wél deden, maar ik was wel benieuwd naar hoe ze dat boek in hemelsnaam verfilmd hadden. En jawel… Ik was onder de indruk. Onder de indruk van het camerawerk bedoel ik dan. Haha. De film vond ik, net zoals het boek, niet meteen geweldig. Zoals ik onlangs ergens op Twitter las: “If the guy in Fifty Shades of Grey wasn’t a millionaire but lived in a trailer park, it would be an episode of Criminal Minds and not a love story.” Inderdaad!

Bekijk de trailer hier!

Score IMDB: 4,2/10
Mijn score: 7/10

Ask Me Anything

Een drama gebaseerd op het boek ‘Undiscovered Gyrl’ van Allison Burnett. De film vertelt het verhaal van Katie, die na haar middelbare school besluit een jaar vrijaf te nemen voordat ze gaat verder studeren. Alles wat ze meemaakt schrijft ze van zich af op haar anonieme blog, die al snel populair wordt. Haar alcoholische papa, haar vervelende vriendje en de oudere mannen waar ze maar niet van kan wegblijven worden allemaal online verhalen voor haar duizenden lezers.

Een film naar mijn hart. Leuk om naar te kijken. Alleen het einde vond ik ver-schrik-ke-lijk. Benieuwd? Kijken maar zou ik zeggen 😉

Bekijk de trailer hier!

Score IMDB: 6/10
Mijn score: 8/10


The Parent TrapIn het Nederlands ‘Dubbel en Dwars’. De film die ik vroeger misschien wel 30 keer gezien heb. Toppertje. Eén van mijn absolute favorieten als kind. Het gaat over de identieke tweeling Annie en Hallie die na de geboorte gescheiden worden omdat hun ouders uit elkaar gaan. Annie gaat bij haar mama in Londen wonen en Hallie bij haar papa in Californië. Tot ze elkaar toevallig ontmoeten op zomerkamp.

Eén ding is zeker. Als ik ooit kinderen heb, dan krijgen ze deze film vroeg of laat voorgeschoteld 😉 Wat een leuk verhaal!


Bekijk de trailer hier!


Score IMDB: 6,4/10
Mijn score: 10/10


Petals On The Wind

Het vervolg op de film ‘Flowers in the Attic’ en gebaseerd op het gelijknamige boek van V.C. Andrews. In de eerste film konden we al zien hoe Cathy, Christopher en Carrie uit de zolder van hun grootouders ontsnapten. In deze film komen de drie tot het besef dat ze bepaalde geheimen niet zomaar achter zich kunnen laten en keert Cathy terug naar haar grootmoeder wanneer het noodlot opnieuw toeslaat.

Net zoals de eerste film vond ik ook dit een speciale film. Wel de moeite om eens gezien te hebben!

Bekijk de trailer hier!

Score IMDB: 6,4/10
Mijn score: 8/10


Love Happens

Een Amerikaans romantisch drama over weduwnaar Burke, die na de dood van zijn vrouw een ware zelfhulpgoeroe wordt. Hij schrijft een succesboek en trekt door het land voor een promotiecampagne. Tot hij de knappe Eloise leert kennen en Burke merkt dat hij nog altijd niet over de dood van zijn vrouw heen is.

Zo’n echte romantische vrouwenfilm. Ik vond hem niet meteen geweldig. Een beetje saai en té voorspelbaar. Jammer.

Bekijk de trailer hier!

Score IMDB: 5,6/10
Mijn score: 6/10

The Vow

Een romantische film gebaseerd op waargebeurde feiten. Paige en Leo zijn pas getrouwd wanneer ze een auto-ongeluk krijgen en Paige in een coma geraakt. Wanneer ze wakker wordt met geheugenverlies en Leo niet meer herkent, doet hij er alles aan om haar hart opnieuw te veroveren.

Opnieuw zo’n typische vrouwenfilm. Precies toch niet zo mijn ding want ik vond hem niet fantastisch. Alsof ik op iets zat te wachten dat maar niet kwam ofzo. Geen mirakels, geen happy endings,… . Nu ja. Het is een waargebeurd verhaal en zulke dingen gebeuren niet in het echte leven. Best triestig.

Bekijk de trailer hier!

Score IMDB: 6,8/10
Mijn score: 6/10


The Duff

Een komedie voor tieners gebaseerd op het gelijknamige boek van Kody Keplinger. De film gaat over de intelligente Bianca die twee hele knappe, populaire vriendinnen heeft. Op een feestje wordt ze door een jongen aangesproken als ‘The Duff’; oftewel als ‘The Designated Ugly Fat Friend‘. Ze beseft opeens dat zij het lelijke meisje is dat haar vriendinnen gebruiken om zich zelfzekerder te voelen. Om van het label ‘The Duff’ af te geraken roept ze de hulp in van haar populaire buurjongen.

Niet zo’n speciale film. Redelijk voorspelbaar.

Bekijk de trailer hier!

Score IMDB: 6,8/10
Mijn score: 6/10


Welke film heb jij onlangs nog gezien?

Comments (6)

 • Evelyne Vergote

  4 mei 2015 at 12:24

  Ik zag zaterdag Bring it on. Een meisje gaat op universiteit om in 't plaatselijk & beste cheerleaderteam te kunnen zijn. Zoals je verwacht in zo'n film is de hoofd van het team een bitch, maar toch mag Withier (want zo heet 't meisje) in 't team. Samen met haar beste vriendin, die ze kende van een eerder cheerleaderkamp. De directeur van de school had het hoofd van het cheerleaderteam opdracht gegeven om de fakkel door te geven aan Withier omdat hij ze goed vond. Natuurlijk is zij daar niet mee gediend & maakt ze 't Withier zo lastig dat ze uiteindelijk moet breken met haar vriendje & beste vriendin. Gelukkig ziet ze dat op tijd in & stapt ze op uit 't cheerleaderteam, samen met haar beste vriendin. Enkele dagen later lopen ze beiden zo verloren als iets & besluiten zelf een cheerleaderteam op te richten. Maar die dag komt er niemand opdagen. Even verder is er een groep aan 't protesteren omdat de school geen geld geeft aan hen om hun project te steunen. Withier & haar beste vriendin besluiten om hen te helpen & starten met hen een cheerleaderteam op. Maar op die school mogen er geen 2 cheerleaderteams deelnemen aan het kampioenschap. Daarom eist Withier een competitie met beide teams & dat de beste naar het kampioenschap mag. Twee keer raden hoe dit afloopt 😉
  Zelf was 'k niet zo'n fan van de film omdat 't allemaal zo voorspelbaar was.. & Toch kijk je de film uit om 't einde te zien 😀

  1. HosteSarah

   4 mei 2015 at 12:49

   Oeeh, amai! Een hele filmbeschrijving. Leuk 🙂 Ik heb Bring It On enkele jaren geleden al wel eens gezien maar weet niemeer zo goed wat'k er van vond. Misschien nog maar eens opnieuw bekijken dan, ook al is het verhaal zo voorspelbaar 🙂

  2. Evelyne Vergote

   4 mei 2015 at 21:17

   Haha, ja, ik dacht ik leg 't maar ineens uit :p Ondertussen heb 'k gegoogeld & blijkt dat er wel meerdere films bestaan van dat.. Dus zelfde titel, maar andere acteurs.. Dus 't kan zijn dat jij een ander gezien hebt dan ik..

  3. HosteSarah

   4 mei 2015 at 21:57

   Jaja, dat er meerdere versies waren wist ik wel. Heb er verschillende gezien, o.a. de versie die gij hierboven hebt omschreven 😉

 • Nesrin

  4 mei 2015 at 21:04

  Hahaha geweldig hoe jij over 50 shades schrijft. Ik heb de boeken ook enkele jaren geleden gelezen en heb de film nog niet gezien. Ben wel benieuwd hoor! Ik heb geen hoge verwachtingen.

  1. HosteSarah

   4 mei 2015 at 22:01

   Hoge verwachtingen zijn inderdaad niet meteen nodig. Dan kan het alleen maar beter meevallen. Misschien. Haha 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Essence I Love Extreme Crazy Volume mascara

Volgende bericht

Serie - Life Unexpected