Serie – Life Unexpected

Toen ik een tijdje geleden op zoek was naar een nieuwe serie stootte ik op Netflix op ‘Life Unexpected’; een Amerikaanse serie over Lux Cassidy. Lux is een tiener die na de geboorte werd afgestaan en sindsdien bij verschillende pleeggezinnen heeft gewoond. Tot ze nu haar biologische mama en papa weet terug te vinden.

Inhoud
Lux heeft haar hele leven al in verschillende pleeggezinnen gewoond. Nu ze op het punt staat 16 te worden beslist ze om haar eigen leven te gaan leiden en alleen te gaan wonen. Om dat te doen heeft ze echter wel de toestemming van haar biologische ouders nodig, dus besluit ze naar hen op zoek te gaan. Al snel vindt ze Cate en Baze, die haar de nodige toestemming verlenen. Tot de rechtbank roet in het eten gooit en beslist dat Lux niet alleen mag gaan wonen. Daarom besluiten Cate en Baze om haar onder hun hoede te nemen en haar op te voeden. Lux, die niets liever wil dan op haar eigen benen staan, heeft het er niet zo makkelijk mee.

Drama alom
‘Life Unexpected’ wordt niet voor niets een dramareeks genoemd. Jaloerse vriendjes, ruzies met vriendinnen, gewelddadige pleegouders, weglopen van huis, leugens hier en leugens daar, verliefd worden op een leraar,… . Alles komt aan bod. Probleem na probleem na probleem.

Extra info
De serie startte in 2010 en bestaat uit twee seizoenen van elk 13 afleveringen. Eén aflevering duurt telkens 40 minuten. ‘Life Unexpected’ kijkt als een trein en zelfs al dat drama, dat soms toch wel wat overdreven was, stoorde mij niet. Na twee seizoenen werd de reeks helaas geannuleerd. Laat dat je echter niet tegenhouden om te starten met kijken!

De trailer van het eerste seizoen kan je hier bekijken!

Score IMDB: 7,6/10
Mijn score: 10/10

Comments (2)

 • Nesrin

  7 mei 2015 at 13:13

  Klinkt goed! Ik ben klaar met Gossip Girl en kan wel wat drama met jongeren gebruiken 😉

  1. HosteSarah

   7 mei 2015 at 13:21

   Haha, ja. Ik heb af en toe ook nood aan zo'n portie drama met jongeren 😉 Misschien tijd voor mij om terug met Gossip Girl te beginnen dan. Ben jaren geleden gestopt na seizoen 1. Moet er maar eens terug naar beginnen te kijken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Movie Time

Volgende bericht

Review - Dior Nail Glow