Hoe ik mijn haar steil…

Als je golfend haar hebt dat altijd snel begint te friezelen (holla at you!) dan heb je haar net zoals dat van mij. Vroeger vond ik dat vreselijk. Ik durfde nooit rondlopen met los haar omdat (ik dacht dat) ik er dan uitzag als een ontplofte weerwolf. Tegenwoordig laat ik mijn haar echter vaker en vaker zijn gewone gangetje gaan en vind ik het niet erg dat het er wat ‘wilder’ uitziet als ik het los laat hangen. Waarom ook niet, right? Het is nu eenmaal wat het is. Nu ja, als ik mijn haar dan eens wil steilen dan kan ik die golven en friezelhaartjes echt wel missen als de pest. Dan wil ik dat het er perfect uitziet. En dat mag natuurlijk ook weleens. Dit zijn de producten die ik de laatste jaren consequent gebruik wanneer ik mijn stijltang nog eens bovenhaal. Mijn holy grail haar-steil-producten zeg maar.

Eerst en vooral mijn SalonStraight Ceramic stijltang van Philips. Ik gebruik deze tang al jaren en ben er nog steeds even tevreden over. De keramische platen maken mijn haar lekker steil, zonder dat het er dof begint uit te zien. 

Voordat ik mijn haar begin te steilen gebruik ik altijd een beetje anti-frizz lotion van Schwarzkopf. Ik gebruik het voornamelijk op de punten van mijn haar omdat die het meest gevoelig zijn.

Een haarborstel en een speldje kunnen tijdens het steilen ook niet ontbreken. Als ik de onderkant van mijn haar steil dan speld ik de rest van mijn haren gewoon weg/aan de kant. Lekker makkelijk.

Na het steilen van mijn haar gebruik ik de Lee Stafford POKeR STRAiGHT DeHUMUDIFIER tegen frizz, wat haarspray zodat mijn haar mooi in model blijft, en wat kokosnootolie voor de glans.
En voila. Simpel, maar wel efficiënt. Mijn haar af en toe steilen kan echt weleens deugd doen. Had ik altijd maar zo’n lekker zacht haar 🙂 
Welke producten gebruik jij graag om je haar te steilen?
Ps. Wat voor irritant woord is het woord ‘Steilen’?! Of is het toch ‘Stijlen’? Pfuh!

Comments (2)

 • Evelyne Vergote

  19 mei 2015 at 09:54

  Enkele jaren geleden heb 'k mij ook een stijltang gekocht. Maar gebruik die amper eerlijk gezegd. 'k Was toen net verandert van kapper & zij stijlde m'n haar. Door haar dus een stijltang gekocht, maar ik haat 't om 't zelf te doen. Plus dat gaat niet zo gemakkelijk bij mij, ik heb kort haar & 'k denk dat 't makkelijker is om dat zelf te doen als je lang haar hebt, niet? Nu ondertussen weer verandert van kapper & ook zij gebruikt een stijltang om m'n haar in model te leggen. Zij doet 't wel helemaal anders als de vorige, maar 't is wel beter ook :p

  1. HosteSarah

   19 mei 2015 at 16:34

   Uiteindelijk kunt ge met een stijltang nie veel mis doen eh. Lijkt mij daarom ongeveer even makkelijk/moeilijk, lang of kort. Behalve dan dat ge met lang haar wa langer bezig zijt :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Neutrogena handcrème (ongeparfumeerd)

Volgende bericht

Review - HEMA Make-Up Base + Fluid Foundation