Hoe ik mijn haar stijl...

Als je golfend haar hebt dat altijd snel begint te friezelen (holla at you!) dan heb je haar net zoals dat van mij. Vroeger vond ik dat vreselijk. Ik durfde nooit rondlopen met los haar omdat (ik dacht dat) ik er dan uitzag als een ontplofte weerwolf. Tegenwoordig laat ik mijn haar echter vaker en vaker zijn gewone gangetje gaan en vind ik het niet erg dat het er wat 'wilder' uitziet als ik het los laat hangen. Waarom ook niet, right? It is what it is. Nu ja, als ik mijn haar dan eens wil stijlen kan ik die golven en friezelhaartjes echt wel missen als de pest. Dan wil ik dat het er perfect uit ziet. En dat mag natuurlijk ook wel eens. Dit zijn de producten die ik de laatste jaren consequent gebruik wanneer ik mijn stijltang nog eens bovenhaal. Mijn holy grail haar-stijl-producten zeg maar ;)

Eerst en vooral mijn SalonStraight Ceramic stijltang van Philips. Ik gebruik deze tang al jaren en ben er nog steeds even tevreden over. De keramische platen maken mijn haar lekker steil zonder dat het er dof begint uit te zien. 

Voordat ik mijn haar begin te stijlen gebruik ik altijd een beetje anti-frizz lotion van Schwarzkopf. Ik gebruik het voornamelijk op de punten van mijn haar omdat die het meest gevoelig zijn.

Een haarborstel en een speldje kunnen tijdens het stijlen ook niet ontbreken. Als ik de onderkant van mijn haar steil speld ik de rest van mijn haren gewoon weg/aan de kant. Lekker makkelijk.

Na het stijlen van mijn haar gebruik ik de Lee Stafford POKeR STRAiGHT DeHUMUDIFIER tegen frizz, wat haarspray zodat mijn haar mooi in model blijft, en wat kokosnoot olie voor de glans.

En voila. Simpel, maar wel effectief. Mijn haar af en toe stijlen kan echt wel eens deugd doen. Had ik altijd maar zo'n lekker zacht haar :) 

Welke producten gebruik jij graag om je haar te stijlen?

Liefs, Sarah

Ps. GEK geworden van het woord 'stijlen'. Of is het nu 'steilen'? 'Stijltang' of 'Steiltang'? 'Stijl haar' of 'Steil haar'? Waaaaat? Haha.

2 opmerkingen

  1. Enkele jaren geleden heb 'k mij ook een stijltang gekocht. Maar gebruik die amper eerlijk gezegd. 'k Was toen net verandert van kapper & zij stijlde m'n haar. Door haar dus een stijltang gekocht, maar ik haat 't om 't zelf te doen. Plus dat gaat niet zo gemakkelijk bij mij, ik heb kort haar & 'k denk dat 't makkelijker is om dat zelf te doen als je lang haar hebt, niet? Nu ondertussen weer verandert van kapper & ook zij gebruikt een stijltang om m'n haar in model te leggen. Zij doet 't wel helemaal anders als de vorige, maar 't is wel beter ook :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Uiteindelijk kunt ge met een stijltang nie veel mis doen eh. Lijkt mij daarom ongeveer even makkelijk/moeilijk, lang of kort. Behalve dan dat ge met lang haar wa langer bezig zijt :p

      Verwijderen