De lekkerste kaneelbroodjes!

Kaneelbroodjes... Ik ben er stiekem best wel verslaafd aan. Zo lekker! Samen met een zacht gekookt eitje als ontbijt, of gewoon als tussendoortje. Laat maar komen. Dit recept is een versie zonder gist, waardoor je kaneelbroodjes lekker snel klaar zijn. Easy peasy.

Benodigdheden voor het deeg (voor ong. 10 kaneelbroodjes)
300 g bloem
3 el suiker
3 el boter
160 ml melk
4 tl bakpoeder
1 mespunt zout

Benodigdheden voor de vulling
2 el boter
200 g bruine suiker
5 tl kaneel

Benodigdheden voor het glazuur
125 g poedersuiker
50 ml melk

Bereiding
- Voeg al de benodigdheden voor het deeg (bloem, suiker, boter, melk, bakpoeder, zout) in een kom en kneed tot een mooi geheel.
- Indien het deeg te plakkerig is kan je er nog wat bloem aan toevoegen.
- Rol het deeg plat op een bebloemde ondergrond zodat het een grote rechthoek vormt.
- Strooi de vulling (boter, bruine suiker, kaneel) verspreid over het deeg.
- Rol het deeg losjes op en snij het in dikke schijven.
- Leg de schijven in een goed beboterde + bebloemde ovenschaal met voldoende ruimte tussen elk schijfje.
- Bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Voor het glazuur. Meng de melk en het poedersuiker en giet dit over de warm gebakken kaneelbroodjes.


Smakelijk!

4 opmerkingen

  1. Oeh deze zien er heerlijk uit. Ik zou dit alleen tijdens mijn cheat eten ;-) Ik hou van kaneel!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, is inderdaad wel voor een serieuze cheat-dag :D

      Verwijderen