De lekkerste kaneelbroodjes!

Kaneelbroodjes. Ik vind ze erg lekker. Samen met een zacht gekookt eitje als ontbijt, of gewoon als tussendoortje. Laat maar komen. Dit recept is een versie zonder gist waardoor je kaneelbroodjes snel klaar zijn. Zo makkelijk kan dat zijn.

Benodigdheden voor het deeg (voor ong. 10 kaneelbroodjes)
+ 300 g patisseriebloem
+ 3 el suiker
+ 3 el boter
+ 160 ml melk
+ 4 tl bakpoeder
+ 1 mespunt zout

Benodigdheden voor de vulling
+ 2 el boter
+ 200 g bruine suiker
+ 5 tl kaneel

Benodigdheden voor het glazuur
+ 125 g poedersuiker
+ 50 ml melk

Bereiding
- Voeg al de benodigdheden voor het deeg (bloem, suiker, boter, melk, bakpoeder, zout) in een kom en kneed tot een mooi geheel.
- Indien het deeg te plakkerig is kan je er nog wat bloem aan toevoegen.
- Rol het deeg plat op een bebloemde ondergrond zodat het een grote rechthoek vormt.
- Strooi de vulling (boter, bruine suiker, kaneel) verspreid over het deeg.
- Rol het deeg losjes op en snij het in een 10-tal dikke schijven.
- Leg de schijven in een goed beboterde + bebloemde ovenschaal met voldoende ruimte tussen elke schijf.
- Bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Voor het glazuur. Meng de melk en het poedersuiker tot een gladde massa en giet dit over de warm gebakken kaneelbroodjes.


Smakelijk!

4 opmerkingen