De lekkerste kaneelbroodjes!

Kaneelbroodjes. Ik vind ze erg lekker. Samen met een zacht gekookt eitje als ontbijt, of gewoon als tussendoortje. Laat maar komen. Dit recept is een versie zonder gist waardoor je kaneelbroodjes snel klaar zijn. Zo makkelijk kan dat zijn.

Benodigdheden voor het deeg (voor ong. 10 kaneelbroodjes)
+ 300 g patisseriebloem
+ 3 el suiker
+ 3 el boter (op kamertemperatuur)
+ 160 ml melk
+ 3 tl bakpoeder
+ 1 mespunt zout

Benodigdheden voor de vulling
+ 2 el boter (op kamertemperatuur)
+ 200 g bruine suiker
+ 5 tl kaneel

Benodigdheden voor het glazuur
+ 125 g poedersuiker
+ 50 ml melk

Bereiding
- Voeg al de benodigdheden voor het deeg (bloem, suiker, boter, melk, bakpoeder, zout) in een kom en kneed tot een mooi geheel.
- Indien het deeg te plakkerig is kan je er nog wat bloem aan toevoegen.
- Rol het deeg plat op een bebloemde ondergrond zodat het een grote rechthoek vormt.
- Smeer de boter verspreid over het deeg en strooi er de bruine suiker en kaneel over.
- Rol het deeg losjes op (vanaf de lange kant) en snij het in een 10-tal dikke schijven.
- Leg de schijven in een goed beboterde + bebloemde ovenschaal met de snijkant naar boven.
- Zorg voor voldoende ruimte tussen elke schijf want de broodjes zullen uitzetten.
- Bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Tip! Controleer de broodjes tijdens het bakken regelmatig zodat ze niet aanbranden. Haal ze indien nodig wat vroeger uit de oven!

Voor het glazuur. Meng de melk en het poedersuiker tot een gladde massa en giet dit over de warm gebakken kaneelbroodjes.


Smakelijk!

6 opmerkingen

  1. Oeh deze zien er heerlijk uit. Ik zou dit alleen tijdens mijn cheat eten ;-) Ik hou van kaneel!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmmm de baktijd in dit recept is veel te lang. de kaneelbroodjes waren aangebrand na 25 minuten! ik zou eerder 15 a 20 minuten in de oven steken en goed controleren tijdens bakken. jammer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei. Dat is inderdaad heel jammer. Wanneer ik de broodjes bak dan laat ik ze altijd de volle 25 minuten in de oven staan. Goed controleren tijdens het bakken is dus een goede tip. Ik zal dat meteen even in het recept zetten! Bedankt voor de feedback.

      Verwijderen