De blog inspiratie TAG

Tijd voor een nieuwe TAG! Deze vond ik op blogqueen.nl en gaat over de manier waarop je inspiratie opdoet voor het bloggen. Super leuk dus. Benieuwd of ik al eens last heb gehad van bloggers block? Of naar welke bloggers mij inspireren? Lees dan zeker verder.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen de zogenaamde bloggers block aan?
Voorlopig heb ik gelukkig nog geen last gehad van de bloggers block. Ik heb mijn blog dan ook nog niet zo ontzettend lang. Ik heb voorlopig nog onderwerpen genoeg om over te schrijven. Oef.

Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel je je dan?
Aaaah, dat is vervelend! Ik heb het al wel enkele keren voorgehad dat ik een bepaald artikel wou schrijven en dat ik gewoon niet op de juiste woorden kon komen. Dan baal ik daar wel eventjes van. Nu ja. Echt erg vind ik het nooit. Ik heb een heel lijstje met artikels die ik nog wil schrijven, dus dan schrijf ik gewoon een artikel waarbij ik wél uit mijn woorden geraak.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Ik ben altijd snel afgeleid. Maar dan ook echt héél snel. Het bloggen lukt echter verrassend goed omdat ik het zo graag doe. Ik schrijf over alles wat ik leuk vind, waardoor ik mij makkelijker kàn focussen.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?
Ik heb niet echt een brainstorm-techniek. Inspiratie haal ik uit vanalles en nog wat en als ik een blog-idee heb dan schrijf ik het op in een schriftje zodat ik het niet vergeet.

Help muziek ook als je inspiratie zoekt? 
Niet echt, nee. Ik blog bijvoorbeeld nooit met muziek op. Dan kan ik mij totaal niet concentreren. Af en toe kan ik wel inspiratie halen uit een liedje, maar dat komt dan geheel spontaan. Wanneer ik tijdens het autorijden naar de radio luister bijvoorbeeld. Dan denk ik: 'Oh, leuk onderwerp heeft dat liedje.', en dan schrijf ik dat op in mijn schrift. Het is dus niet zo dat ik naar muziek luister met de bedoeling inspiratie te vinden.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Ik zou zeggen op vakantie. Dan ben ik ontspannen en heb ik al de tijd van de wereld om na te denken over vanalles en nog wat.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
In mijn kamer! Alles wat ik nodig hebt ligt daar namelijk binnen handbereik. Mijn gsm, mijn camera, mijn laptop, al mijn opladers, mijn blog-schrift met daarin al mijn ideeën,... . Ik kan dan ook lekker gezellig in mijn bed gaan liggen en het mezelf comfortabel maken.

Heb jij ook een ware 'BlogBijbel' op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Toch niet, nee. Ik heb nog nooit een boek over bloggen gelezen. Daar moet ik misschien toch eens verandering in brengen!

Welke bloggers inspireren jou?
Dat zijn er best veel! Iedereen die ik volg op Bloglovin' bijvoorbeeld. Om daar nu één iemand van op te noemen? Brooke Saward van WorldOfWanderlust. Haar schrijfstijl, haar foto's, haar kleding, haar lef,... . Alles aan haar vind ik interessant. Ze heeft het ook ontzettend ver geschopt met die blog van haar. Van een inspiratiebron gesproken!

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratie bronnen? 
Ik haal gewoon inspiratie uit alles wat ik leuk vind. Films, series, make-up, mijn huisdieren, reizen,... . Er is altijd wel iets om over te schrijven!


Geen opmerkingen