Serie – Under The Dome

Under The Dome is een Amerikaanse sciencefiction-/dramareeks die voor het eerst werd uitgezonden in juni 2013. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King (genaamd ‘Gevangen’ in het Nederlands) en wordt geproduceerd door o.a. Steven Spielberg. Toen ik begon te kijken was ik niet meer van het scherm weg te halen. Wat een leuke, spannende serie! Momenteel zijn er al twee seizoenen uitgezonden en kan je seizoen drie verwachten op 25 juni 2015. Ik kan alvast niet meer wachten!

Inhoud
Under The Dome speelt zich af in Chester’s Mill, een stadje in de USA dat plots omringt wordt door een mysterieuze koepel (the dome). Niemand kan Chester’s Mill dus nog in of uit gaan. Omdat de inwoners nu gevangen zitten en geen contact meer kunnen hebben met de buitenwereld, breekt er chaos en paniek uit. De militairen die de buitenkant van de koepel bewaken blijken niet veel te doen voor Chester’s Mill, dus gaan de inwoners zelf op onderzoek uit.

Seizoen 1 – Aflevering 1
Dale Barbara, ook wel Barbie genoemd, gaat naar Chester’s Mill om er het lijk van een vermoorde man te begraven. Net wanneer hij de stad wil verlaten ontstaat er uit het niets een mysterieuze koepel rond Chester’s Mill. Journaliste Julia Shumway krijgt al snel te maken met Barbie en vindt hem een interessant persoon. Raadslid Big Jim Rennie neemt meteen de leiding over de stad, terwijl zijn zoon Angie McAllister ontvoerd. Carolyn en haar partner Alice rijden samen met hun dochter Norrie toevallig door Chester’s Mill wanneer de koepel de stad opeens omringt. Tot Norrie plots een, wat zij denken, epileptische aanval krijgt en vreemde dingen begint te zeggen.

Extra info
Je moet het gewoon gezien hebben! Het is een spannende reeks die je niet gaat willen afzetten. De eerste twee seizoenen bestaan elk uit 13 afleveringen en staan in Nederland op Netflix. In België kan je enkel seizoen 1 op Netflix bekijken. Seizoen 3 komt in Amerika uit in juni.

De trailer van het eerste seizoen kan je hier bekijken!

Heb jij Under The Dome ook gezien?

Comments (2)

 • Unknown

  28 april 2015 at 17:08

  Wauw under the dome. Beste serie ooit voor mijn gevoel wacht ik al eeuwen op seizoen 3. Ik keek de eerste aflevering en ik was echt verslaafd. Gaaf dat je een artikel aan gewijd hebt.

  Good vibes,

  1. HosteSarah

   28 april 2015 at 17:21

   Ik was ook meteen verslaafd! Zoooo'n goede serie. Ik heb het gevoel dat er (hier in België althans) niet veel mensen naar kijken dus vandaar mijn artikel 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Mijn leukste LONDEN foto's

Volgende bericht

Project Positief TAG