Reisverslag Florida – Dag 9

Een dol-fijne dag 😉 Lees je mee? 

Ontbijt
De eerste nacht in ons hotel in Tampa zit er alweer op. ’s Morgens gingen we lekker ontbijten, want in dit hotel is het ontbijt toch echt wel uitgebreider dan in het vorige hotel. Ik at wat brood met confituur en een cinnamon roll, terwijl Kristof koos voor spek en ei. Dat was eens leuk, zo ‘uitgebreid’ ontbijten na een hele week enkel en alleen maar muffins te hebben gekregen ’s morgens.

Clearwater Marine Aquarium
Na het ontbijt reden we meteen door naar het Clearwater Marine Aquarium. Als fan van de ‘Dolphin Tale’ films moest ik de dolfijnen Winter en Hope natuurlijk eens gezien hebben. Daarbovenop is het Clearwater Marine Aquarium ook geen écht ‘aquarium’. Het is een opvangplaats voor zieke/gewonde zeedieren, en van zodra het kan worden ze ook terug vrijgelaten. Zo hoort het. Geen dierentuinen/dolfinariums meer voor mij hoor. “Let the wild ones stay wild!

We zagen schildpadden met verlamde pootjes, een haai zonder staartvin, otters, roggen, vissen, en natuurlijk de dolfijnen Winter en Hope. Ook heel mooi om te zien hoe alle vrijwilligers daar met de dieren omgaan. Zo lief!

Little Toot
Na het Clearwater Marine Aquarium hadden we een boottochtje bij Little Toot op de planning staan. We wilden namelijk wilde dolfijnen gaan spotten. Ook dat was iets dat al jaren op mijn bucket list stond. Nu ja, eerst moesten we er natuurlijk nog geraken. Ik had het adres via Google Maps opgezocht en dat bleek helemaal fout te zijn. Met wat hulp van een vrijwilliger in het Clearwater Marine Aquarium zijn we er dan uiteindelijk toch geraakt. Gelukkig. Vriendelijke mensen hebben ze hier! Het blijft mij verbazen!

Eens aangekomen bij Little Toot konden we zo goed als meteen op de boot stappen. Het was een rustige dag, dus het was geen probleem dat we geen reservatie gemaakt hadden. Oef.

En toen vertrokken we… De eerste 15 minuten zagen we ontzettend veel mooie vogels en veel water (duh)… totdat iemand opeens een eerste dolfijn spotte. Wauw! Ze zaten precies overal. Hier en daar zag je dan enkele vinnen boven water komen en er waren zelfs enkele dolfijnen die vlak naast onze boot sprongen kwamen maken. Zalig! Beat that, SeaWorld!

Clearwater Beach en Dunkin’ Donuts
Na onze boottocht met Little Toot gingen we nog even naar Clearwater Beach, en daarna gingen we (laat!) middageten. Of zeg maar dat Kristof ging middageten. Ik voelde mij nog altijd niet 100% dus ik sloeg het eten eventjes over. Kristof at een donut en dronk een megagrote iced coffee bij Dunkin’ Donuts.

Bridget Jones en misselijk zijn
Terug aangekomen in het hotel hadden we een rustige avond. Naarmate de dag vorderde begon ik mij slechter en slechter te voelen, dus in bed liggen deed goed. Ik keek een stukje naar Bridget Jones en Kristof ging een hamburger uithalen bij de Five Guys, want ik kon geen hap meer door mijn keel krijgen. We begonnen nadien nog samen naar The Wolf of Wallstreet op Netflix te kijken, maar veel heb ik daar niet van gezien want ik ben al snel als een blok in slaap gevallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Reisverslag Florida - Dag 8

Volgende bericht

Reisverslag Florida - Dag 10