Reisverslag Florida - Dag 7

Vandaag waren we lang onderweg met de auto, gingen we zwemmen met zeekoeien en daarna shoppen, én aten we veel. Héél veel ;)

River Ventures - Zwemmen met zeekoeien

Vandaag stonden we vroeg op. 6u om precies te zijn. Het zwemmen met zeekoeien in The Crystal River stond op het programma. Spannend dus. 1,5u rijden van ons hotel arriveerden we bij River Ventures en moesten we een wetsuit aandoen. Vervolgens stapten we op een bootje, kregen we allemaal een snorkel en vertrokken we naar de manatees. Omdat dit niet het juiste seizoen was duurde het heel lang eer we ook effectief een zeekoe zagen. Na enkele uren in het water te hebben gespendeerd deed onze duikinstricteur teken dat er twee manatees vlak voor hem zwommen, dus ik natuurlijk als een gek naar daar gesnorkeld en… wauw! Echt wauw. Op een gegeven moment zwommen beide zeekoeien recht onder mij door en kon ik er eentje gewoon aaien. Zalig. Onbeschrijvelijk. Het water was wel veel troebeler dan ik gedacht had, maar ik heb ze gezien en ik heb ermee gezwommen, met de zeekoeien. Zo mooi. Zo indrukwekkend. Even later zwommen er opnieuw twee voor mij door en… tja, ik heb er echt geen woorden voor. Het is echt onbeschrijfelijk om zo'n grote dieren onder je door te zien zwemmen. Héél leuk om eens mee te maken!

Dierenmishandeling?

Sommige mensen zeggen dat het ‘dierenmishandeling’ is om met zeekoeien te gaan zwemmen in The Crystal River, maar op zich had ik daar geen problemen mee. Er wordt met ontzettend veel respect met de dieren omgegaan en… ja… de bootjes kunnen de zeekoeien inderdaad verwonden, maar de dieren kunnen evengoed naar een plaats zwemmen waar geen mensen mogen komen. Ze zitten absoluut niet gevangen of dergelijke. Dus, that’s that.

Geen zeekoe gezien?

Het jammere was wel dat Kristof totaal geen zeekoe gezien heeft. Als je zelf met zeekoeien wilt gaan zwemmen hou dan rekening met het seizoen waarin je dat doet. Wanneer wij er waren (begin maart) zaten er bijna geen meer en dan moet je echt veel zwemmen én geluk hebben om er gewoon al maar eentje te kunnen zien. Ik zou wel eens willen teruggaan in hartje winter wanneer er honderden zeekoeien in de Crystal River komen overwinteren. Hoe machtig moet dat wel niet zijn? 

Taco Bell en Shoppen

Na het zwemmen met de zeekoeien gingen we een taco eten bij Taco Bell en vervolgens gingen we shoppen in het Orlando Premium Outlet Shopping Center. Ik vond er enkel wat Elizabeth Arden producten, Kristof kocht er Amerikaans snoep.

iHop

‘s Avonds gingen we eten bij iHop, waar ik al lang eens gewoon pannenkoeken wilde gaan eten. Ik at er de Raspbarry White Chocolate pancakes en dronk er een Salted Caramel Coffee. En woah… wat een porties… Buikpijn, much?! Ik heb amper de helft van mijn pannekoeken opgegeten en ben er nog steeds niet goed van. Haha.

Inpakken

Nadien nam ik nog een snelle douche en begonnen we onze koffer te nemen. Morgen vertrekken we naar ons hotel in Tampa. Ik ben eens benieuwd.


Liefs, Sarah

2 opmerkingen

  1. Man wat een prachtige reis maken jullie. En die pannenkoek, holy moly. Dat klinkt zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :) En idd, die pannenkoek was superlekker. En véééél. Haha.

      Verwijderen