Reisverslag Florida - Dag 11

De Everglades, alligators spotten, op het strand gaan liggen en dolfijnen zien. God Bless America ;) 

Speedy's Airboat Tours
Vandaag staan de Everglades op het programma. We staan rond 8u op, ontbijten rustig en vertrekken dan naar Speedy's Airboat Tours. Kristof wilde de Everglades namelijk graag zien, dus dan maar zo'n boottochtje. Ik had op voorhand al gelezen dat, net zoals bij de zeekoeien, dit een activiteit zou zijn die slecht is voor de dieren die er leven maar had besloten het toch te doen. Ook net zoals bij de zeekoeien zitten de dieren hier niet opgesloten en kunnen ze zich gewoon verplaatsen naar een plaats waar de bootjes niet komen. Dus ja... Daar kan ik mee leven! Of dat dacht ik toch... .


Alligator opgesloten?
Eens aangekomen bij Speedy's zag ik al meteen iets wat ik verschrikkelijk vind. En dan bedoel ik ook écht ver-schrik-ke-lijk. Er zat een kleine alligator opgesloten in een mini kooi om, wanneer hij groot is, naar een alligator boerderij gebracht te worden. WAT?! Daar breekt mijn hart van!

Nu ja, onze tour was geboekt en we konden zo goed als meteen na aankomst op een bootje stappen. Hoe het kwam weet ik niet, want er waren nog mensen aanwezig, maar wij kregen een privé tour. Een heel bootje voor ons alleen.


Oorbescherming
'Het moet niet, maar jullie mogen de oorbescherming die voorzien is opzetten.', zei onze kapitein bij vertrek. Euhm... 'Nee danku', dacht ik. Zoveel lawaai maakt die boot nu ook weer niet... . Tot we opeens begonnen te versnellen. Oh my God... . Wat was dat? Mijn trommelvliezen sprongen er bijna uit. Ik heb nog nooit zoiets lawaaierig meegemaakt. Zelfs mét oorbescherming had ik nog het gevoel dat ik oorbeschadiging ging oplopen voor de rest van mijn leven. Maar hé, we hebben de Everglades gezien. En het is er mooi. Héél mooi zelfs. Wat we niet gezien hebben zijn alligators; wat ik best logisch vond gezien dat helse lawaai. Mocht ik een alligator zijn; ik zou daar ook niet blijven wonen. Wat we wel gezien hebben zijn twee (dove?!) wasberen en enkele héle mooie vogels die meteen wegvlogen bij het horen van de boot.


Geen aanrader
Laat me hier even duidelijk stellen dat ik dat totaal niet de moeite waard vond, zo'n airboat tour in de Everglades. Al wil ik hier ook wel bij vermelden dat dat niet aan Speedy's lag; het personeel was vriendelijk en we hebben veel van de Everglades gezien. Het is gewoon dat helse lawaai dat ik echt niet vind kunnen. Kristof daarentegen vond zo'n airboat tour wél leuk. Ik persoonlijk zou het geen aanrader noemen.

HP Williams Wayside Park
Als je alligators wil spotten, net zoals wij, dan kan je evengoed naar een plaats als HP Williams Wayside Park rijden. Het ligt gewoon langs de weg, je kan er makkelijk parkeren en er zijn zelfs picknick tafels voorzien. EN... je kan er alligators zien. Yes! Zalig, toch? Om zulke dieren in het wild te kunnen zien. Bovendien zitten er mooie vogels, schildpadden, vissen,... . De moeite! Ik was onder de indruk.


Naples Beach
's Middags gingen we terug naar het hotel. We hadden niets meer gepland voor de rest van de dag omdat we dachten dat we langer in de Everglades zouden blijven die dag. Niet dus. Na wat rondgekeken te hebben op Tripadvisor besloten we naar Naples Beach te gaan. Daar zou je vanop het strand regelmatig dolfijnen kunnen zien. We stoppen nog snel in de Subway voor een lekker broodje en vertrekken dan naar het strand.


De mensen zijn hier écht vriendelijk!
Aangekomen op Naples Beach vinden we al snel een parkeerplaats maar blijkt dat Kristof, die het geld altijd bij zich heeft, geen muntjes meer heeft. En natuurlijk moet je de parkeermeters hier met muntjes betalen. Tof! We vragen aan een meneer die dichtbij onze auto staat of hij toevallig iets kan wisselen... krijgen we toch wel geen hoop kleingeld van hem 'cadeau'. Wow! Ik zeg het... de mensen zijn hier vriendelijk! Echt! Verbazingwekkend!


Dolfijnen, dolfijnen, dolfijnen
Met een goed gevoel wandelen we naar het strand. Gratis parkeren is toch fijn éh ;) En vriendelijke mensen nog fijner! We liggen nog geen vijf minuten op onze handdoek en daar zijn de eerste dolfijnen al. Wauw. Hoe plezant is het om gewoon op het strand te liggen en af en toe een hoop dolfijnen boven water te zien komen? Ik kan gewoon niet stoppen met naar de zee te kijken!

Walgreens en McDonalds
Na enkele uurtjes op het strand vertrekken we terug richting hotel. We stoppen nog eventjes bij Walgreens, just because, en gaan 's avonds bij McDonalds eten. Yummie. Al proefde de cola er wel naar chloor. Gek. Na het eten bestelden we nog snel twee McFlurries als dessert om mee te nemen naar het hotel. Die hebben we daar lekker opgegeten terwijl we naar The Voice keken. Wat een zalig programma is dat hier toch?! Ik kan er maar geen genoeg van krijgen!


Inpakken
Na The Voice neem ik nog een douche en pakken we onze koffers opnieuw. Morgen vertrekken we naar Key West. Dat wordt weer een lange rit, maar ik kijk er naar uit! Heerlijk, dit roadtrippen. I love it!


Geen opmerkingen