Petra - Dé glorie van Jordanië

Petra! Een magische plek waar tempels, zalen, graftombes,... allemaal uit de rotsen zijn gehouwen. Dit is dé glorie van Jordanië. De stad werd herontdekt in 1812 door de Zwitser Jean Louis Burckhardt, en in 2007 verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Ik bracht vorig jaar een bezoekje aan deze adembenemende stad en heb er mijn hart toch wel een beetje aan verloren. Hier zijn enkele foto's. Misschien inspireren ze jou wel om Petra ook op jouw bucket list te zetten!
>> Voor meer info: VisitPetra!

7 opmerkingen

 1. Het ziet er heel gaaf uit. Ik ben ervan onder de indruk je post van gisteren was ook ontzettend gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Jordanië wordt best 'ondergewaardeerd' qua vakantieland. Wanneer ik tegen vrienden zei dat ik daar heen ging bekeken ze me allemaal vreemd. Leuk dat je onder de indruk bent; het is écht de moeite waard er ooit eens op vakantie te gaan :) Bedankt voor het lezen!

   Verwijderen
 2. Wauw, prachtig zeg! Leuke blog heb je :) Blijf maar mooie plekken en foto's ontdekken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb stiekem jouw artikel over Petra opgezocht. Prachtig, wat blijft het toch mooi. Ik ben wel blij dat ik er in een veel minder warme periode was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Super leuk :) En ja, een minder warme periode is beter om Petra te ontdekken! Ik wil sowieso nog eens terug als het er wat 'frisser' is ;)

   Verwijderen
 4. Wow, hoe mooi is dit! Nieuw bucket list material :-)

  BeantwoordenVerwijderen