Review – Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea, Jordanië

Kempinski Ishtar Dead Sea is een vijfsterrenhotel gelegen aan de Dode Zee in Jordanië. Het hotel beschikt over een privé strand, vijf buitenzwembaden, en verschillende restaurants die allemaal een mooi uitzicht hebben op de Dode Zee. Bovendien zijn àlle kamers voorzien van een balkon met uitzicht op zee. 


Aankomst in Aqaba
Kristof en ik vlogen in 2014 naar Jordanië en logeerden in het Kempinski Ishtar hotel aan de Dode Zee. We arriveerden in de luchthaven van Aqaba, die zo’n 300 kilometer verwijderd is van het hotel. Je hebt dan dus nog een hele rit voor de boeg om tot aan het hotel te geraken. De dichtstbijzijnde luchthaven is Queen Alia, die op 40 kilometer van het hotel verwijderd ligt. Iets om rekening mee te houden als je je vakantie boekt. 


Overweldigend mooi
Voor Kristof en mij was zo’n ritje van 300 kilometer echter geen probleem. Eens aangekomen in het hotel verliep alles heel vlot. We werden goed ontvangen door ontzettend vriendelijk personeel, en we werden ook meteen naar onze kamer gebracht. Altijd positief natuurlijk. En wauw… het was overweldigend mooi allemaal. De kamer was groot, mooi, luxueus, en had een héél groot terras met een mooi uitzicht op de Dode Zee. Zalig!


(Ons terras)De kamer
Na enkele dagen in het hotel verbleven te hebben was het ons al duidelijk. Dit is een tophotel! Het personeel was vriendelijk en behulpzaam, de kamer werd altijd netjes opgeruimd, de mini-bar werd elke dag gratis (!) bijgevuld, het bed lag goed, TV en wifi werkten perfect,… . Het enige nadeel was dat het geluid op de gang en in naburige kamers goed te horen was. Jammer. 


(Onze badkamer)Het eten/het buffet
Ook het eten was heel lekker. Wij opteerden voor halfpension, dus konden ’s ochtend en ’s avonds genieten van het uitgebreide, gevarieerde buffet. Niets op aan te merken. Yum.
Faciliteiten 
Er zijn badhanddoeken, ligbedden en parasols verkrijgbaar aan de buitenzwembaden en op het privé strand. Ook zijn er douches en toiletten aan het strand. Bovendien zijn er vier restaurants, drie bars en twee snackbars. Je kan dus altijd wel ergens terecht. 


Wat ik zeker ook kon appreciëren is dat we regelmatig een stukje fruit, een nieuw flesje water of een verfrissend handdoekje aangeboden kregen wanneer we aan het zwembad lagen. Met warm weer kan zoiets fris écht wel deugd doen. 
Om van het hoofdgebouw naar de Dode Zee te gaan moet je wel een eindje wandelen. Heen is het bergaf, terug is het bergop. Niet altijd even simpel in de volle zon. Zeker niet voor zo’n ‘sportieveling’ (NOT!) als mij 😉 De Dode Zee is wel goed bereikbaar gemaakt door middel van een brugje. Dat kan wel héél heet en glad worden, dus zorg ervoor dat je iets aan je voeten doet tot je in het water stapt. 


Ook staan er vaten met modder uit de Dode Zee langs het strand, zodat je jezelf een modderbehandeling kunt geven voor je de Dode Zee in gaat. Heel leuk allemaal. En bovendien ook nog eens goed voor je huid.

Ligging
Het hotel ligt tegen de Dode Zee. Perfect als je in de Dode Zee wil ronddobberen en van het hotelleven wil genieten dus. Als je meer van Jordanië wil zien is dit hotel gewoon een ideale, luxueuze tussenstop. De doopsite van Jezus ligt in de buurt, maar voor toeristische trekpleisters als Petra, Wadi Rum of Jerash moet je toch al een heel eind rijden. Het hotel kan uitstapjes voor jou regelen, maar hou er wel rekening mee dat die prijzig kunnen zijn! Zo zijn Kristof en ik een dagje naar Petra geweest voor +/- 100 euro per man. Nu ja, als je dan toch in Jordanië bent kan je er ook maar beter van profiteren. Right


Hoe zo’n uitstapje er dan uitziet? Je bent de hele dag onderweg met een privé chauffeur die ter plaatse op je blijft wachten. Heel handig! Ik voelde mij zowaar een echte celebrity 🙂


(Onze ‘taxi’)Conclusie
Overweldigend mooi, luxueus, vriendelijk personeel en ontzettend mooi gelegen. Perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een echte hotelvakantie aan de Dode Zee, of voor een tussenstop tijdens een rondreis doorheen Jordanië. 


Enige minpunt: lawaai op de gang en in naburige kamers is goed hoorbaar! Hou daar dus rekening mee als je daar gevoelig voor bent. Of neem oordopjes mee op reis 😉


(Pralines op de kamer)Zou ik teruggaan?
Hell to the YEAH! Graag zelfs!
Comments (1)

  • Nesrin

    6 maart 2015 at 20:21

    Dit lijkt mij heel mooi om een keer mee te maken maar dan wel adult only (ik heb 2 kinderen). Ik hoor niet vaak dat mensen op vakantie gaan naar Jordanië en was daarom wel benieuwd naar jouw ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

20 quotes die je zin doen krijgen in reizen

Volgende bericht

Hoe voelt het om in de Dode Zee te drijven?