Hoe voelt het om in de Dode Zee te drijven?

Gisteren schreef ik al een heel artikel over het Kempinski Ishtar hotel waar Kristof en ik verbleven toen we vorig jaar op vakantie waren in Jordanië. Het hotel ligt tegen de Dode Zee, dus uiteraard hebben we ervan geprofiteerd om zoveel mogelijk de Dode Zee in te gaan. Maar hoe voelt dat nu eigenlijk, zo in de Dode Zee drijven? 


Aparte, unieke ervaring
Wel, het voelt apart om in de Dode Zee te drijven. Je loopt het water in en van zodra je gaat liggen wordt heel je lichaam naar boven gedrukt. Heel vreemd. Het is ook helemaal niet zo ‘comfortabel’ als het eruit ziet. Gezellig je krant lezen in de zee zoals je op foto’s weleens ziet? Euhm… nee! Haha. Om mooi recht te blijven liggen in het water moet je echt wel moeite doen hoor. En tenzij je helemaal plat gaat liggen moet je ook je nek constant omhoog houden. Na een tijdje wordt dat best vermoeiend. 

Recht proberen te gaan staan in het water is ook een sport op zich. Dat is namelijk echt niet zo gemakkelijk omdat je constant naar boven wordt gedrukt.Zo zout dat het pijn doet
Het water is, uiteraard, ook ontzettend zout. Elk wondje dat je hebt zul je gevoeld hebben, zo ook pas geschoren benen. (Auwchie! Dat heeft geprikt. Haha.) Wél werkt het water helend, dus je wondjes zullen ook sneller genezen door al dat zout. 


Ronddobberen in frituurvet?

Als het water opgewarmd is (wij waren er in augustus, dus het was volop zomer!) voelt het bovendien een beetje aan als in frituurvet ronddobberen. Als je uit de Dode Zee stapt voelt je huid ook heel vettig aan. Vandaar dat het ook fijn is om meteen erna onder een stranddouche te gaan staan om jezelf goed af te spoelen.Modderbehandeling
Ook is het leuk om je in te smeren met modder uit de Dode Zee. Bij hotels staan er vaak vaten met vers modder. Maak daar zeker eens gebruik van. Het is een hele ervaring én het is daarbovenop ook nog eens goed voor je huid. Een gratis modderbehandeling, zeg maar. In de Dode Zee drijven is zo’n unieke ervaring dat je het gewoon eens meegemaakt moet hebben. 


Ben jij er al geweest? Of staat de Dode Zee al op je bucket list? 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Kempinski Hotel Ishtar Dead Sea, Jordanië

Volgende bericht

Petra - Dé glorie van Jordanië