Serie – Chasing Life

Chasing Life is een relatief nieuwe Amerikaanse dramareeks van ABC-Family die in The States begon op 10 juni 2014. De reeks is gebasseerd op de Mexicaanse serie Terminales en draait rond de 24 jaar oude April. Ik kijk al sinds het begin en was meteen fan.


ALGEMEEN

Chasing Life gaat over de 24-jarige April, een ambitieuze journaliste in Boston, waarbij leukemie wordt vastgesteld. Ze woont samen met haar moeder Sara, die weduwe is, haar jongere zus Brenna en haar grootmoeder. Door de pas vastgestelde kanker moet April haar werk, en haar familie- en liefdesleven weten te combineren. En dat verloopt niet altijd van een leien dakje.

Voorlopig bestaat Chasing Life uit 1 seizoen met 20 afleveringen. Elke aflevering duurt zo’n 43 minuten. Ook is er een tweede seizoen in de maak. INHOUD
April is een jonge vrouw van 24 die haar carrière in de journalistiek tot een hoger niveau wil brengen, te beginnen bij The Boston Post Newspaper. Ze probeert haar werk te combineren met haar vriend Dominic, haar beste vriendin Beth, en haar moeder, zus en grootmoeder. Tot ze plots te horen krijgt dat ze leukemie heeft. Ze wil echter niet dat de kanker haar problemen bezorgt op het werk of met haar familie, dus besluit ze tegen niemand te zeggen dat ze ziek is. Behalve tegen Beth.

In de tussentijd worstelt April’s zusje, Brenna, met wie ze werkelijk is. Sinds de dood van haar vader, die omgekomen is in een auto ongeluk, hangt ze nogal vaak de rebel uit en maakt ze het leven van haar moeder en zus niet altijd even makkelijk. Ze heeft een oudere vriend, maar heeft tegelijkertijd ook gevoelens voor één van haar vriendinnen.

Ook de moeder van April en Brenna heeft het niet altijd zo gemakkelijk. Ze is therapeut en probeert sinds de dood van haar man terug een date te vinden.

MIJN MENING
Ik vind het alvast een hele leuke serie. Ziekte, liefde, vriendschap, familie, jezelf leren kennen,… . Het komt allemaal aan bod. En natuurlijk is het ook constant spannend. Want gaat April de kanker overwinnen? 

Ken jij Chasing Life al? Zo ja, wat vind jij ervan?

Comments (2)

 • Claudia

  11 maart 2015 at 12:20

  Ik kende het nog niet, maar het lijkt me een leuke serie!

  1. HosteSarah

   15 maart 2015 at 18:11

   Is zeker eens een kijkje waard 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Jerash - Jordanië

Volgende bericht

Terug van Florida!