Sissi is 17!

Hieperdepiep. HOERA! Mijn kleine liefste zwarte tijger is vandaag 17 geworden! Onze oude dame. Op 28 februari, exact 17 jaar geleden, is ze thuis in onze woonkamer geboren. En dat moet gevierd worden!

Wildebras
Sissi is altijd een beetje een wildebras geweest. Als je iets doet dat haar niet aanstaat dan heb je het geweten. Ze is daarom ook niet meteen de meest geliefde kat bij vrienden en familie. Ook met onze andere katten kan ze niet zo goed opschieten. Ze is liefst van al op haar eentje en trekt daarom vaak het bos in, om dan thuis te komen met een leuk souveniertje voor de baasjes. Muizen, mollen, eekhoorns, konijnen, wormen, vleermuizen, vogels. We hebben het allemaal al van haar gekregen. 


Aanhankelijker dan vroeger
Natuurlijk kan ze ook lief uit de hoek komen. Dan komt ze bij ons liggen en kunnen we met haar fletsen. Zolang we maar doen wat zij leuk vindt ;) Zeker nu ze ouder is, en ook wat kalmer is geworden, is ze meer aanhankelijk dan vroeger. Misschien wordt het ooit nog een kleine teddybeer, die dame van ons. 


Ons klein oudje
Nu ja. Sissi is en blijft natuurlijk wel een oudje. Ze is lang gespaard gebleven van ziektes, maar sinds kort heeft ze wel cataract. Eén van haar ogen is beschadigd waardoor ze haar zicht in dat oog kwijt is. En daar valt niets meer aan te doen. Haar oog zou verwijderd kunnen worden, maar omdat ze al zo oud is wordt zo'n operatie té risicovol. De kans dat ze niet meer wakker zou worden is gewoon te groot. Gelukkig heeft ze voorlopig nog geen last van dat oog, dus hopen maar dat dat zo blijft! 


En nu op naar, hopelijk, nog vele jaren met Sissi erbij Geen opmerkingen