Pittige paprikasoep met kokos

Een lekkere en gezonde paprikasoep. Makkelijk én snel te bereiden. Perfect voor liefhebbers van pikant eten, want het is best een pittig gerechtje. Geniet er alvast van. 

Benodigdheden
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 rode paprikas, in blokjes
  • 1 liter water 
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 dl kokosmelk
  • 4 el kerriepoeder
  • 4 el paprikapoeder
  • 2 el kurkuma
  • Peper en zout

Bereidingswijze
  • Verhit de olie in een kookpot en voeg de ui en de knoflook toe. Bak zo'n vijf minuten (tot glazig) onder constant roeren.
  • Voeg vervolgens de paprikas, de kokosmelk, het water, het bouillonblokje, het kerriepoeder, het paprikapoeder en de kurkuma ook toe. Breng dit alles aan de kook.
  • Laat 30 minuten koken.
  • Mix de soep daarna goed door of maak gebruik van een blender.
  • Afkruiden met peper en zout.

Smakelijk!

Geen opmerkingen