Movie time #3

Afgelopen maand heb ik op de één of andere manier redelijk veel films bekeken. Normaal kijk ik voornamelijk series, maar in januari heb ik toch ook een hoop films verslonden. Lees verder om te weten te komen welke films ik allemaal gezien heb...

Gone Girl


De eerste film die ik dit jaar bekeek was Gone Girl. Ik had er al zoveel goede dingen van gehoord dat ik hem gewoon moést zien. Het is een Amerikaanse thriller die gaat over de mysterieuze verdwijning van een vrouw. Haar man wordt al gauw de hoofdverdachte.


Ik vond het zeker ook een goede film. Hij duurde lang, maar door de spanning had ik dat niet door. Alleen het einde vond ik niet zo tof. Jammer.


Score IMDB: 8,3/10

Mijn score: 7/10

Flowers in the Attic


Flowers in the Attic (2014) is een film gebasseerd op het gelijknamige boek van Virginia C. Andrews.  Het gaat over vier kinderen die na de dood van hun vader bij hun rijke grootouders moeten gaan leven. Daar worden ze echter op zolder opgesloten.


Een speciale, maar mooie film. Eens iets anders dan de meeste films die ik normaal bekijk.


Score IMDB: 6/10
Mijn score: 7/10

Dolphin Tale

Een Amerikaanse familiefilm die is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het gaat over de gewonde tuimelaar, Winter, die zijn staartvin verliest. 

Ontzettend mooie en ontroerende film. Als er dieren bij betrokken zijn dan is de kans groot dat ik de film ge-wel-dig vind ;) Score IMDB: 6,9/10
Mijn score: 10/10

Wild

Alweer een film gebaseerd op waargebeurde feiten. Het is een Amerikaans biografische film gebaseerd op het boek 'Wild: from lost to found on the Pacific Crest Trail' van Cheryl Strayed. Cheryl beslist in de film de Pacific Crest Trail te gaan ondernemen; een voettocht van meer dan 4000km. Ze doet dat om haar zorgen (haar scheiding, het overlijden van haar moeder,...) te vergeten.

Ook deze film vond ik heel leuk. Spannend, mooi, triestig,... . Een echte aanrader!IMDB: 7,3/10
Mijn score: 10/10

Jurassic Parc

Pure nostalgie, toch? De film werd geregistreerd door Steven Spielberg en gaat over dinosaurussen in een attractiepark. Tijdens de officiële opening van het park gaat het echter al helemaal mis.

Spannende film, bracht me helemaal terug naar vroeger. Je moet hem gewoon eens gezien hebben.Score IMDB: 8/10
Mijn score: 6/10

Dolphin Tale 2

Het vervolg op Dolphin Tale. Dolfijn Winter leert in deze film kennis maken met dolfijn Hope. De film is opnieuw gebaseerd op waargebeurde feiten. 

Net als Dolphin Tale vond ik ook deze film heel mooi en ontroerend. Ik heb gewoon een zwak voor dieren. Tja...


Score IMDB: 6,5/10
Mijn score: 10/10

Cellular

Een Amerikaanse actiethriller uit 2004. Jessica Martin wordt ontvoerd en slaagt erin om met een kapotte telefoon een willekeurig nummer te bellen. Zo komt ze aan de praat met Ryan, een jongeman die er alles aan doet om Jessica uit de klauwen van haar ontvoerders te redden. 

Wat een vreselijke film was dit?! De omschrijving klonk interessant, maar ik vond het één grote chaos. Nee, dit was niks voor mij! 


Score IMDB: 6,5/10
Mijn score: 2/10

The Boy in the Striped Pajamas

Een Brits Amerikaanse oorlogsfilm uit 2008, gebaseerd op de gelijknamige roman van John Boyne. Een jongetje van 8 jaar vraagt zich af waarom de mensen 'op de boerderij' altijd pyjama's dragen. Hij weet niet dat de plaats in werkelijkheid een concentratiekamp is voor Joden.


Zo gruwelijk. Dit soort films is ook niet meteen mijn ding. Dat dit ooit écht gebeurd is... om ziek van te worden. Het einde van de film vond ik ook maar niks... Brr.Score IMDB: 7,8/10
Mijn score: 5/10

The Joneses

Een Amerikaanse tragikomedie uit 2009. Het gaat over vier mensen die zich voordoen als gezin en met de laatste nieuwe mode en hebbedingetjes rond paraderen om hun buren aan te zetten al deze spulletjes ook te kopen. Het viertal bestaat namelijk uit verkopers die in het geheim werken voor een bedrijf dat dure spullen wilt verkopen aan welgestelde mensen. 

Ik zag deze film voorbijkomen op Netflix en vond hem wel eens leuk om naar te kijken. Score IMDB: 6,5/10
Mijn score: 6/10

Harry Potter and the Deathly Hallows Part II

Goh ja, wat moet er nog gezegd worden over Harry Potter? Iedereen kent de boeken en de films wel. In 1 woord: fantastisch! Het allerlaatste Harry Potter deel was op tv en dan moet ik gewoon kijken. Absoluut één van mijn favorieten. 


Score IMDB: 8,1/10
Mijn score: 10/10

Welke films heb jij recent nog gezien?

Liefs, Sarah


Geen opmerkingen