Werken als telefoniste?!

Ik heb er lang over nagedacht of ik deze post al dan niet moest schrijven. Over je job heb je het namelijk toch niet op het internet?! Goh ja. Mijn job als telefoniste is sinds deze week afgelopen, dus waarom niet eventjes mijn ervaringen met jullie delen? Daar is toch niets mis mee?! Dus hier gaan we. 

Omdat ik na mijn studies als interieurontwerper niet meteen werk vond in de interieurwereld ging ik op zoek naar andere jobs. Ik solliciteerde voor verschillende functies en werd als eerste gecontacteerd door een firma die op zoek was naar een telefoniste. Ik kreeg een tijdelijk contract aangeboden om iemand in zwangerschapsverlof te vervangen, en voila. Zo begon het dus.

Als ik aan telefonisten-werk dacht dan dacht ik meteen aan een simpele job waarvoor je niets moet kunnen. Een job zonder stress, de hele dag op je gemakje achter een bureau zitten en mensen opbellen. Simpel, right?!

NIET DUS!

Ik werkte voltijds, van maandag tot en met vrijdag. Een echte 9 to 5 job, wat me best goed beviel. Maar dat telefonisten-werk... Wow. Dat mag niet onderschat worden! Je moet er inderdaad geen diploma voor hebben om het te kunnen, dat is waar. Maar doorzettingsvermogen des al te meer. Je werkgever verwacht namelijk dat je x aantal afspraken per dag maakt, dus dat is best stresserend. Het is belangrijk dat je snel doorwerkt én dat de afspraken die je maakt kwalitatief in orde zijn. Komt daarbovenop dat de mensen die je aan de lijn hebt je vaak afsnauwen... . Plezant is anders. Nooit gedacht dat werken als telefoniste zo stresserend zou zijn. En om dan nog maar te zwijgen van het steeds herhalen van dezelfde tekst, opnieuw en opnieuw en opnieuw. Je moet het maar doen!

Als je met leuke mensen kan werken is het natuurlijk allemaal niet zo erg. Fijne collega's waarmee je kan lachen tijdens de pauzes, toffe werkgevers,... . Voor mij was het de perfecte tijdelijke job. Om nu echt voor de rest van mijn leven voltijds als telefoniste te gaan werken? Nee. Dat zou ik niet kunnen. Geef mij dan toch maar een job met wat meer variatie.

Mijn contract als telefoniste is sinds kort afgelopen en ik moet zeggen dat ik ontzettend veel geleerd heb. Ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb gehad om als telefoniste te hebben mogen werken en ik hoop dat ik nu snel een andere toffe (!) job vind! Ik ben er alleszins klaar voor om nieuwe horizonten te gaan verkennen. Bring it on, life. I'm ready!

THE END - NEW BEGINNING(Bron hoofdfoto: Pixabay - Alexas_Fotos)

3 opmerkingen

 1. Ik heb telefoniste zijn nooit onderschat maar ik weet dat het geen job voor mij is! Ik ben te 'bang' om te bellen en het lijkt me inderdaad stresserend. Ik werk als verkoopster en ook daar maak je de gekste dingen mee hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig dat je schrijft dat je er geen diploma voor nodig hebt. Dan zijn er denk ik wel wat dingen veranderd. Ik heb vroeger op school een heus telefonie-diploma behaald (lekker oubolig ook) en blijbkaar was dat toen dan nog wel een vereiste, wanneer je dergelijk of receptiewerk zou gaan doen. Telefoneren is overigens ook niet bepaald mijn hobby, dus ik zou zoiets denk ik niet snel als baan kiezen. Tenzij het echt even niet anders kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, serieus? Van een telefonie-diploma had ik nog nooit gehoord. Weer iets bijgeleerd! Ik begrijp zeker dat je over telefoneren (en telefoonetiquette en dergelijke!) wel wat kunt leren, maar wist niet dat er diploma's van bestonden. Zelf heb ik, toen ik als telefoniste werkte, op de werkvloer wat tips en tricks meegekregen i.v.m. de intonatie van mijn stem en verkooptechnieken. Verder had je, naar mijn mening, eigenlijk alleen maar een goede portie gezond verstand nodig. Al verschilt dat waarschijnlijk ook van telefoniste-job tot telefoniste-job. Zo'n diploma kan natuurlijk nooit kwaad en is altijd handig meegenomen!

   Verwijderen