The only person you can count on… is you!

Ik wil het vandaag met jullie hebben over iets waar ik de laatste jaren veel over heb bijgeleerd. Vroeger dacht ik altijd dat mijn vrienden er voor de rest van mijn leven voor mij zouden zijn, dat mijn familie voor mij door het vuur zou gaan en dat je àltijd wel op iemand zou kunnen rekenen. Oh boy, was I wrong. De enige persoon die we écht kunnen vertrouwen, die we écht kunnen geloven… is onszelf. 

“Happiness starts with you. Not with your relationships, not with your job, not with your friends, but with you.

Ik heb geleerd dat het belangrijk is dat je eerst en vooral van jezelf leert houden. Andere mensen kunnen je veel bijleren, maar ze zullen nooit in staat zijn om voor jouw geluk te zorgen. Als je steeds blijft vertrouwen op andere mensen om je geluk/dromen waar te maken, dan kom je nergens. Of in ieder geval toch niet ver. De kans bestaat dat je vrienden je in de steek laten wanneer je ze het hardst nodig hebt. En wie blijft er dan over? Inderdaad. Alleen jijzelf! 

“A lion does not concern himself with the opinions of sheep.”

Leer jezelf door en door kennen. Wie ben je echt? Wat wil je bereiken in het leven? Wat zijn je dromen? Eens je compleet op je eigen zelf vertrouwt dan doen de meningen van andere mensen je niets meer. Weet wat je wil en ga ervoor! Bouw je eigen toekomst. Doe het op jouw manier! 

“When you depend on people to build you up, they’ll have the same power to break you down. You don’t need their validation to know your worth.”

Neem je geluk in eigen handen en werk zelf aan je dromen. Als je andere mensen de macht geeft om aan JOUW geluk te helpen werken, dan kunnen ze daar elk moment misbruik van maken. Jij, en jij alleen, bent degene die iets van je leven kan maken. 

Natuurlijk gaan er ook mensen zijn die je willen helpen met de beste bedoelingen, maar tot op welke hoogte? Iedereen heeft zijn eigen problemen. Vertrouw daarom dus nooit te hard op iemand anders. Op een gegeven moment ga je toch op een punt komen dat je elk een andere weg moet inslaan. Je kan er maar beter op voorbereid zijn om het pad naar je eigen geluk alleen te bewandelen.

“Be who you are. Not who the world wants you to be.”
Bovendien ben jij de enige die weet wat je écht wil. Wees jezelf en trek je niets aan van wat andere mensen willen dat je doet. Volg je eigen pad naar je eigen geluk! Do what you have to do for you. Hoe moeilijk dat soms ook is. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Les Gorges du Verdon

Volgende bericht

20 quotes die je zin doen krijgen in reizen