Les Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon, oftewel de Grand Canyon du Verdon, is een imposante kloof tussen de Var en de Alpes-de-Haute-Provence in Zuid-Frankrijk. Het is de op één na grootste kloof in Europa en is daarom ook een grote toeristische trekpleister. Ben je er nog nooit geweest? Zet het dan alvast op je bucket list. Deze indrukwekkende plaats is de moeite meer dan waard! 

Helderblauw water en steile rotsen
De steile rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 meter hoog en 25 km lang. De helderblauwe rivier die ertussen stroomt is de Verdon. De kloof eindigt in het Lac de Sainte-Croix, dat maar liefst tien kilometer lang en 3 kilometer breed is. Een waar natuurfenomeen.


Wat te doen
In de Gorges du Verdon kan je wandelen, bergen beklimmen, kajakken, kanoën, fietsen, waterfietsen, cliff jumpen,... . Ook zijn er prachtige routes die je met de auto kunt maken. Zorg er wel voor dat je een héle dag uittrekt als je de 100 kilometer lange route rondom de hele canyon wil doen. Op de weg kom je verschillende uitzichtpunten tegen die écht de moeite zijn. Adembenemend mooi. 


Roofvogels
Roofvogels werden in de Gorges uitgezet om in de steile rotswanden te kunnen nestelen. Vanaf verschillende uitzichtpunten zijn ze goed zichtbaar als ze boven de kloof vliegen. Vergeet dus zeker niet om af en toe ook eens naar boven te kijken!

Hoe je het ook draait of keert, de Gorges du Verdon is adembenemend mooi en het bezoeken meer dan waard! 


Ben jij er al geweest?

Geen opmerkingen