Draguignan

Eerder schreef ik al een artikel over het Zuid-Franse Saint-Aygulf, vandaag wil ik het hebben over Draguignan. Je kent het wel... je wil op vakantie maar twijfelt waarheen. Wel, naast Saint-Aygulf is ook Draguignan een echte aanrader. Het is gelegen tussen tussen Saint-Tropez en de Gorges Du Verdon, op 30 km van de kust. Het is een levendige, mooie stad tussen de bergen die wordt gekenmerkt door naaldbossen en indrukwekkende heuvels. 

Huur een vakantiehuis
Zoals ik eerder nog gezegd heb ben ik fan van het huren van een vakantiehuisje. In Draguignan logeerde ik samen met mijn ouders en mijn broer in dit huis. Genieten. Draguignan ligt in de bergen, dus logeren in zo'n huis dat op een berg ligt was weleens een ervaring. Om er te geraken moet je met je auto een hele steile klim doen. Spannend. Gelukkig is mijn papa een goede chauffeur, want ik zie mezelf dat niet meteen doen. Eens je bent aangekomen in je huisje kan je natuurlijk wel van het spectaculaire uitzicht genieten. Stiekem voelde ik me er af en toe een echte celebrity; aan het zwembad liggen met een goed boek en zo'n mooi uitzicht. Dat is het leven. 


Draken?
Draguignan is vernoemd naar de draak die de eerste bisschop van de Antibes in de vijfde eeuw versloeg. De plek waar dit gebeurde werd eerst 'Le pays du Dragon' genoemd, en dat werd later Draguignan.

Centrum van Draguignan
Draguignan heeft een levendig centrum. Je kan er terrasjes doen, gaan winkelen, gezellig rondslenteren,... . Vanuit de klokkentoren heb je bovendien een mooi uitzicht over de hele stad.

Amerikaans kerkhof (Rhône American Cemetry and Memorial)
Niet zo groot als andere Amerikaanse kerkhoven in Frankrijk, maar wél even indrukwekkend. Amerikaanse soldaten die stierven in de Tweede Wereldoorlog tijdens Operatie Dragoon (1944) worden hier herdacht. Het kerkhof is zo'n twaalf hectare groot en er bevinden zich meer dan 800 graven.


Le Dolmen de de Pierre de la Fée
Weleens leuk om te zien, zo'n hunebed/dolmen. Het is in Draguignan een historisch monument van 5 meter lang en 2 meter hoog. Het hunebed wordt ook wel 'Stone Fairy' genoemd, omdat de legende zegt dat er vroeger een fee onder woonde.


Markt
Op woensdag- en zaterdagochtend is het markt in Draguignan. Altijd leuk voor degenen (zoals ik), die van marktjes houden. Rustig rondslenteren en lokale dingen ontdekken. Zalig.

Daguitstapjes
Als je dan toch in Zuid-Frankrijk bent dan kan je maar beter zoveel mogelijk leuke plaatsen in de regio gaan ontdekken. Daguitstapjes naar Saint-Tropez, Cannes, Fréjus, Sainte-Maxime, de Gorges du Verdon, het Lac de Sainte-Croix,... . De moeite!


Ben jij al eens in Draguignan geweest?


Geen opmerkingen