De beste films die ik in 2014 gezien heb

Ondertussen zijn we alweer voorbij de helft van januari. Waar gaat de tijd toch naartoe?! Genieten van elke dag is dus de boodschap. Een leuke film kan daar natuurlijk altijd bij helpen. Ik ben zo’n type dat lijstjes bijhoudt van vanalles en nog wat. Onder andere van alle films die ik bekijk. In 2014 bekeek ik bijvoorbeeld maar liefst 56 films, waarvan ik 16 titels echt onthouden heb. Als je dus zin hebt in een filmavondje en niet weet welke film te bekijken… dit vind ik 16 aanraders! Geniet ervan.

Pitch Perfect
Ik vond Pitch Perfect echt ontzettend grappig. Rebel Wilson als ‘Fat Amy’ is gewoon zo leuk. Dit jaar zou er een vervolg op de film komen. Ik kan al niet wachten. Changeling 
Een drama over een negenjarig jongetje dat verdwijnt. Het verhaal is overigens gebaseerd op waargebeurde feiten. Te gek voor woorden gewoon. 


Melancholia 
Een film over twee zussen en het einde van de wereld. Ik vind het een geweldige film! About Time
Een hele romantische film over tijdreizen. Normaal ben ik niet zo voor de échte romans, maar deze vond ik wel origineel. 


The Great Gatsby 
Ik had het boek al gelezen en wou de film dus ook graag zien. In het begin vond ik het een beetje moeilijk om ‘in’ het verhaal te komen, maar dat werd enkel beter en beter en… wauw. Echt een goede film!Extremely Loud & Incredibly Close 
Een ontroerende film over een jongetje dat zijn papa verloren heeft bij de aanslag op de Twin Towers in NYC.   


   
Adult World 
Een niet zo alledaagse film over een meisje dat net is afgestudeerd in de poëzie en tijdelijk in een sex-shop gaat werken tot ze haar dromen als poëet kan waarmaken. Frozen
Tja. Wat kan ik daar nog meer over zeggen, éh? 😉Divergent
Ik had het gelijknamige boek al gelezen dus had hoge verwachtingen van de film. En die werden gelukkig ook ingelost. Ik kan al niet wachten op het vervolg, dat dit jaar gaat uitkomen.  Blue is the Warmest Color
Een Franstalige film over Adèle, een meisje dat verliefd wordt op een mysterieus blauw-harig meisje. 


   


War Horse
Een drama over een jongen en zijn paard dat naar de oorlog wordt gestuurd. Zo’n ontzettend ontroerende film! Ik kan het nooit droog houden. Gravity
Sciencefiction is normaal niet snel mijn ding, maar deze film was echt fascinerend. Ik zat aan het scherm gekluisterd. Spannend, meeslepend, en boeiend tot het einde. Topfilm! Intouchables 
Opnieuw een Franstalige film. Dit keer over een verlamde aristocraat die bevriend raakt met zijn verzorger. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Seven Pounds
Een drama over een man die zijn verleden achter zich wil laten door het leven van zeven andere mensen drastisch te veranderen. Om kippenvel van te krijgen. The Fault in Our Stars
Nadat ik het gelijknamige boek gelezen had kon ik niet wachten om deze film te zien. En ja! Ook dit was een mooie verfilming. Soms wel een beetje cliché romantisch, maar ok. Het kon er toch mee door. Fan van. The New Adventures of Pippi Longstocking 
Ik zag deze film op Netflix staan en voelde mij opeens terug 8 jaar! Dit was vroeger mijn absolute favoriete film! Als we naar de videotheek gingen huurde ik ALTIJD deze film. Haha. Later kreeg ik hem dan op video en ik denk dat ik hem wel 60 keer bekeken heb. No joke. Doe me een plezier en kijk naar de trailer. Dat is toch om vrolijk van te worden, niet?! Big Miracle
Een romantisch drama over drie walvissen die gevangen zitten in de poolcirkel, en een vrouw die er alles aan doet om ze te redden.  Veel filmplezier! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Review - Kleurboek voor volwassenen

Volgende bericht

Draguignan