De beste films die ik in 2014 gezien heb

Ondertussen zijn we alweer voorbij de helft van januari. Waar gaat de tijd toch naartoe?! Genieten van elke dag is dus de boodschap. Een leuke film kan daar natuurlijk altijd bij helpen. Ik ben zo'n type dat lijstjes bijhoudt van vanalles en nog wat, onder andere van alle films die ik kijk. In 2014 bekeek ik bijvoorbeeld maar liefst 56 films, waarvan ik 16 titels echt onthouden heb. Als je dus zin hebt in een filmavondje en niet weet welke film te bekijken... dit zijn 16 aanraders! Geniet er van.

Pitch Perfect

Ik vond Pitch Perfect echt ontzettend grappig. Rebel Wilson als Fat Amy is gewoon zo leuk. Dit jaar zou er een vervolg op de film komen. Ik kan al niet wachten. 

Changeling
Een drama over een negenjarig jongetje dat verdwijnt. Het verhaal is overigens gebaseerd op waargebeurde feiten. Te gek voor woorden gewoon.

Melancholia

Een film over twee zussen en het einde van de wereld. Ik vind het een geweldige film!

About Time

Een hele romantische film over tijdreizen. Normaal ben ik niet zo voor de échte romans, maar deze vond ik wel origineel.

The Great Gatsby

Ik had het boek al gelezen en wou de film dus ook graag zien. In het begin vond ik het een beetje moeilijk om 'in' het verhaal te komen, maar dat werd enkel beter en beter en... wauw. Great movie ;)

Extremely Loud & Incredibly Close

Een ontroerende film over een jongetje dat zijn papa verloren heeft bij de aanslag op de Twin Towers.    

Adult World

Een niet zo alledaagse film over een meisje dat net is afgestudeerd in de poëzie en tijdelijk in een sex-shop gaat werken tot ze haar dromen als poëet kan waarmaken. 

Frozen

Do I need to say more?! ;)

Divergent

Ik had het boek 'Divergent' al gelezen dus had hoge verwachtingen van de film. En die werden gelukkig ook ingelost. Wauw! Mooie verfilming van het boek en gewoon zo'n leuk verhaal. Ik kan al niet wachten op het vervolg, dat dit jaar gaat uitkomen. 

Blue is the Warmest Color

Een Franstalige film over Adèle, een meisje dat verliefd wordt op een mysterieus blauw-harig meisje.   

War Horse

Een drama over een jongen en zijn paard dat naar de oorlog wordt gestuurd. Zo'n ontzettend ontroerende film! Ik kan het nooit droog houden. 

Gravity

Sciencefiction! Wait, what? Haha. Sciencefiction is normaal niet snel mijn ding, maar deze film was echt fascinerend. Ik zat aan het scherm gekluisterd. Spannend, meeslepend, leuk verhaal. Topfilm!

Intouchables

Opnieuw een Franstalige film. Dit keer over een verlamde aristocraat die bevriend raakt met zijn verzorger. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten. 

Seven Pounds

Een drama over een man die zijn verleden achter zich wilt laten door het leven van zeven andere mensen drastisch te veranderen. Om kippenvel van te krijgen. 

The Fault in Our Stars

Nadat ik het gelijknamige boek gelezen had kon ik niet wachten om deze film te zien. En ja! Ook dit was een mooie verfilming. Soms wel een beetje cliché romantisch, maar hey... het gaat hier over de verfilming van het boek van JOHN GREEN, dus niks aan de hand :)

The New Adventures Of Pippi Longstocking

Ik zag deze film op Netflix staan en voelde mij opeens terug 8 jaar! Dit was vroeger mijn absolute favoriete film! Als we naar de videotheek gingen huurde ik ALTIJD deze film. Haha. Later kreeg ik hem dan op video en ik denk dat ik hem wel 60 keer bekeken heb. No joke. Doe me een plezier en kijk naar de trailer... Hoe vrolijk is dat liedje gewoon al?! :D 

Big Miracle

Een romantisch drama over drie walvissen die gevangen zitten in de poolcirkel.  

Veel filmplezier! 

Liefs, Sarah

Geen opmerkingen