50 questions that will free your mind (Part III)

De 50 questions that will free your mind zijn interessante vragen om over na te denken. Er bestaat geen verkeerd antwoord en je leert er jezelf enkel beter door kennen. 50 vragen in één blogpost beantwoorden vond ik wel wat veel van het goede. De eerste 20 vragen heb ik al beantwoord in Part I en Part II, hier komen de volgende 10 vragen. Veel leesplezier!

21. Would you rather be a worried genius or a joyful simpleton?
A joyful simpleton. Zolang je maar gelukkig bent. Wat ben je met je intelligentie als je niet van het leven kunt genieten?

22. Why are you, you?
Omdat ik hier geboren ben. Omdat ik heb meegemaakt wat ik heb meegemaakt. Elke gebeurtenis, alles wat je doet (hoe simpel of hoe klein ook), maakt je tot wie je bent. En daarom ben ik wie ik vandaag ben. En ik ben daar gelukkig mee.

23. Have you been the kind of friend you want as a friend?
Hmmm. Nee! Ik kan veel te cru zijn. Ik zou denk ik echt niet met mezelf kunnen/willen omgaan mocht ik mezelf kennen. 

24. Which is worse, when a good friend moves away, or losing touch with a good friend who lives right near you. 
Losing touch with a good friend who lives right near you! Absoluut. Een vriend die verhuist kan je nog steeds e-mailen, sms-en, bezoeken,... . Geen contact meer hebben met iemand waar je voordien wél goed mee kon opschieten is veel erger!

25. What are you most grateful for?
Mijn ouders en mijn broer! Zonder twijfel. Familie is alles.

26. Would you rather lose all your old memories, or never be able to make new ones?
Lose all my old memories. Hoe erg zou het zijn om geen toekomst meer te kunnen maken/hebben?! Het verleden is toch gedaan, laat mij maar nieuwe herinneringen maken dan.

27. Is it possible to know the truth without challenging it first?
Ja. 

28. Has your greatest fear ever come true?
Nee!!! Gelukkig. Ik wil hier zelfs niet over nadenken. Brr. 

29. Do you remember that time five years ago when you were extremely upset? Does it really matter now? 
Ja. Eigenlijk wel. Vijf jaar geleden voelde ik mij extreem slecht omdat ik wilde stoppen met mijn hogere studies, wat ik toen uiteindelijk ook gedaan heb. Het voelde voor mij allemaal niet meer goed aan. Eigenlijk had ik toen gewoon moeten doorbijten en mijn diploma moeten behalen, dan had ik nu misschien niet zoveel problemen met het vinden van werk. Maar zoals ik al zei; elke beslissing die je maakt vormt je tot de persoon wie je nu bent. Mijn leven zou er compleet anders hebben uitgezien mocht ik toen mijn studies hebben verder gezet. Nu vind ik het erg dat ik mijn hogere studies niet heb afgemaakt en mijn Bachelor diploma niet op zak heb, maar ik ben wél blij met mijn leven zoals het er nu uitziet. Dus het zal zo hebben moeten zijn zeker? Ik weet het ook niet.

30. What is your happiest childhood memory? What makes it so special?
Maar ééntje? Ik heb er zoveel:
  • Naar pretparken gaan met mama en papa.
  • Met mijn opa naar het zwarte paard in het bos gaan kijken om het 'zwarte kliskes' (drop) te gaan geven.
  • Alle momenten bij mijn oma want mijn oma was mijn beste vriendin(!) en ik werd er rotverwend.
  • Met mijn vriendinnetje, Annelien, in het bos gaan spelen. Samen playstation spelen. My little pony's in bad steken en naar het paard van de buren gaan. Of kikkervisjes gaan vangen in de vijver van de buren.
  • De dag dat we onze eerste kat, Pitou, vonden in onze tuin.
  • ...

Wat is jouw favoriete herinnering uit je kindertijd?

Liefs, Sarah


Geen opmerkingen