50 questions that will free your mind (Part I)

De 50 questions that will free your mind zijn interessante vragen om over na te denken. Er bestaat geen verkeerd antwoord en je leert er jezelf enkel beter door kennen. 50 vragen in één blogpost beantwoorden vond ik wel wat veel van het goede, dus hier is Part I, met mijn eerste 10 antwoorden. Veel leesplezier!

1. How old would you be if you didn’t know how old you are?
25. En ik ben er momenteel 26. Ik ben jong en ik voel me jong. 

2. Which is worse, failing or never trying?
Nooit proberen! Je leert uit elke mislukking wel iets. Als je niks probeert dan misluk je gewoon op voorhand al én dan leer je niks. 

'You never fail until you stop trying!'

3. If life is so short, why do we do so many things we don’t like and like so many things we don’t do?
De maatschappij! Je 'moet' verder studeren en je 'moet' een vriend hebben op je 18de en je 'moet' getrouwd zijn op je '25ste' en je 'moet' dit en je 'moet' dat. Als je een andere weg wilt inslaan dan de meerderheid word je raar bekeken. We zouden vaker onze middelvinger in de lucht moeten steken en gewoon onze zin moeten doen. Want waarom niet al je geld uitgeven aan reizen? Omdat iedereen zegt dat je 'moet' sparen? Wel, FU! Imma do my thing. 

'Don't feel stupid if you don't like what everybody else pretends to love!'

4. When it’s all said and done, will you have said more than you’ve done?
Ik hoop het niet! Ik ben een dromer en op mijn bucketlist staan de meest grote dromen. Dingen waar andere mensen nog niet over durven dromen. Ik ben er bijvoorbeeld van overtuigd dat ik ooit in hotel Atlantis in Dubai zal gaan logeren. In de suite. JA! Dus hey, hopelijk blijft het niet enkel bij grote woorden en worden het ooit ook effectief daden :)

5. What is the one thing you’d most like to change about the world?
Iets wat mij heel na aan het hart ligt zijn dieren. Dierenleed vind ik echt ver-schrik-ke-lijk! Waarom behandelen we dieren niet op dezelfde manier als mensen? Omdat ze niet kunnen zeggen wat ze voelen? Want uiteindelijk zijn het ook levende wezens met gevoelens! De dag dat er nooit nog een dier geslacht mag worden mag van mij liever vandaag dan morgen komen hoor! Laten we gewoon allemaal vegetarisch worden!!! Stop dierenleed! 

'No animal needs to die in order for me to live, and that makes me feel good.'

6. If happiness was the national currency, what kind of work would make you rich?
Reizen! 

7. Are you doing what you believe in, or are you settling for what you are doing?
Hmm. Geen van beiden. Ik heb nog steeds geen idee wat ik met mijn leven moet doen. Andere mensen willen dokter of dierenarts worden, en gaan daar dan ook 100% voor. Ik daarentegen weet totaal niet wat ik voor de rest van mijn leven wil doen, dus ik kan daar ook nog niet aan werken. Heel frustrerend. Voorlopig stop ik veel tijd in mijn blog en dat ligt me echt wel. Ik wil ook veel meer reizen, en dat is het afgelopen jaar ook al wel goed gelukt. 

Settelen voor wat ik momenteel doe ga ik zéker niet doen. Ik werk nu als telefoniste en ga daar eind januari mee stoppen. Vreselijke job. Echt mijn ding niet! Hoog tijd om verder te zoeken naar iets dat me veel beter ligt. 

'Trust the vibes you get, energy doesn't lie.'

8. If the average human life span was 40 years, how would you live your life differently?
Ik denk ongeveer hetzelfde als nu? Al zou ik dan misschien sneller impulsieve beslissingen durven nemen. 

9. To what degree have you actually controlled the course your life has taken?
Ik begin sinds kort pas meer en meer te doen wat ik ZELF echt graag wil doen. Vroeger liet ik me vaak beïnvloeden door wat mijn ouders of mijn vrienden zeiden dat ik moest doen. Dat gebeurt nu zo goed als niet meer. Imma do me

10. Are you more worried about doing things right, or doing the right things?
Doing the right things!!! Zolang je je hart volgt komt alles goed. Nooit doen wat anderen zeggen wat je moet doen. I learned it the hard way. Gewoon doen wat je graag doet en dan valt alles wel in de plooi. 

Voel je vrij om deze vragen ook te beantwoorden :)

Liefs, Sarah

Geen opmerkingen