5 dingen die je moet doen in Saint-Tropez

Mijn familie gaat al jarenlang elke zomer op vakantie in Frankrijk. Natuurlijk ga ik dan graag mee. Voornamelijk Zuid-Frankrijk vind ik ontzettend leuk. Als we naar de Côte d'Azur trekken dan mag een daguitstapje naar Saint-Tropez zeker niet ontbreken. Ik kan maar geen genoeg krijgen van deze mooie stad. Dit zijn vijf dingen die je zeker moet doen als je in Saint-Tropez bent!

1. Flaneren langs de jachthaven
Als je de jachthaven niet gezien hebt, dan ben je niet in St. Tropez geweest. Je kan niet langs de meters lange, luxueuze miljoenenjachten lopen zonder ze gezien te hebben. Regelmatig zie je ook de eigenaar op het dek zitten pronken. Gezien worden is in Saint-Tropez namelijk de boodschap. Speciaal. Je moet het eens meegemaakt hebben. 's Avonds wordt er zelfs regelmatig vuurwerk afgestoken en worden de boten verlicht. Aanrader!

Langs de kades kan je ook gezellige terrasjes en restaurantjes terugvinden. De prijzen zijn hier iets hoger dan in de rest van St. Tropez, maar het uitzicht kan dan ook tellen.


2. Rondslenteren
Slenter wat rond en ontdek zowel de drukke als de rustige kant van Saint-Tropez. Ontspan. Neem de omgeving in je op. Geniet!


3. Naar het strand gaan
Natuurlijk moet je ook eens naar het strand zijn geweest in Saint-Tropez. Al was het maar om er eventjes in je boek te lezen. Of nog beter, om er een lekkere cocktail te drinken. Port Grimaud, Nikki Plage, Tahiti Plage, Rayol Canadel-sur-Mer, Plage Pampelonne,... . Je kan er overal genieten van de glitter en glamour die Saint-Tropez te bieden heeft. En natuurlijk ook van de drukte van de vele toeristen.


4. Place Des Lices
Als er geen markt wordt gehouden dan kan je gewoon lekker uitrusten op een bankje op de Place Des Lices. Het is een gezellig plein dat volstaat met plataanbomen, dus ga rustig zitten en doe wat aan people watching.

Op zaterdag- en dinsdagochtend vindt er van 09:00 tot 13:00 een mooie markt plaats op de Place Des Lices. Je kan er fruit, groenten, antiek, kleding,... vinden. Eens de markt is opgeruimd beginnen de Fransen er vaak te petanquen. 


5. Shoppen!
Last but certainly not least! Shoppen! Bekende winkelstraten vlakbij de haven zijn de Rue Gambetta en de Rue François Sibilli. Als je een handtas van Louis Vuitton of oorbellen van Chanel op het oog hebt, dan kan je misschien wachten tot je in Saint-Tropez bent om ze te kopen. Want waarom je niet helemaal inleven in het leven van een superster als je dan toch in St. Tropez bent. Am I right ladiesGo big or go home ;) 


Heb jij nog Saint-Tropez tips? 

Geen opmerkingen