5 dingen die je moet doen in Cannes

Gisteren schreef ik al een artikel waarin ik het had over de 5 dingen die je moet doen als je in Saint-Tropez bent. Vandaag ga ik het hebben over de dingen die je niet mag missen in Cannes. Als je op vakantie bent aan de Côte d'Azur in Zuid-Frankrijk kan je er maar beter voor zorgen dat je zoveel mogelijk plaatsen bezocht hebt. Een daguitstapje naar het mooie Cannes mag dan dan ook zeker niet ontbreken.

1. Wandel over de Boulevard de la Croisette 
Als je langs de 2km lange Boulevard de la Croisette hebt gelopen dan heb je al een groot deel van Cannes gezien. Je vindt er twee jachthavens, luxueuze hotels en winkels, het Palais des Festivals, zandstranden,... . 

2. Ga zonnebaden op het strand
Cannes heeft mooie, lange, smalle zandstranden. Sit back and relax!

3. Waan je een filmster en ga op de roder loper van het Palais des Festivals staan
Kennen we Cannes allemaal niet omwille van het bekende filmfestival?! Ga dus zeker eens langs het congres gebouw van Cannes dat in het begin van de Boulevard de la Croisette ligt. Waan jezelf misschien zelfs eventjes een filmster en hou een fotoshoot op de rode loper. Want waarom niet? ;)

Je kan er ook een kleine Walk Of Fame terugvinden, met allemaal handafdrukken van beroemdheden. Helaas zijn ze in de jaren 90 al wel gestopt met deze traditie, dus heel veel afdrukken zijn er jammer genoeg niet te vinden.


4. Bezoek le Suquet; het Middeleeuwse Cannes
Le Suquet ligt op de heuvel le Sequet bij Le Vieux Port. Op de top van de heuvel heb je een mooi uitzicht over Cannes en kan je enkele museums bezoeken. Je kan er gezellig een terrasje doen of lekker iets eten in een romantisch restaurantje. 

5. Ga naar de haven
De stad Cannes telt twee havens (Port Pierre Canto en Vieux Port) die beiden vol liggen met luxueuze jachten. Geniet dus van de glitter en glamour en kijk je ogen uit. Liefs, Sarah

Geen opmerkingen