You do you!

Ik heb altijd al problemen gehad met 'mezelf te zijn'. Ik voelde me altijd het buitenbeentje, ik was anders dan de rest. Terwijl al mijn vriendinnen 'hot dates' hadden op vrijdagavond zat ik bijvoorbeeld in de zetel een Harry Potter boek te lezen. Ik heb me wel nooit anders voorgedaan dan ik ben. Ik werd niet opeens een feestbeest gewoon omdat mijn vriendinnen dat ook waren. Ik heb mooi al mijn Harry Potter boeken uitgelezen hoor ;) Het jammere is wel dat ik vaak heb gepiekerd over het feit dat ik zo anders was/ben dan de rest. En dàt is waar ik het over wil hebben. Want anders zijn màg! Daar is niets mis mee! Doen wat je gelukkig maakt is uitermate belangrijk. YOU DO YOU! 

Over het uiterlijk
We weten allemaal dat de maatschappij een bepaald beeld heeft van hoe een vrouw er 'zou moeten uitzien'. (Be-la-che-lijk, I know.) Maar vroeger heb ik mij daarom wel altijd het lelijke eendje gevoeld. Ik heb geen glanzend, zacht haar. Of geen perfecte huid. Of geen platte buik. En gewoon door zo'n stom beeld dat de maatschappij ons oplegt heb ik, tot op vandaag, nog steeds problemen met hoe ik eruit zie. Triestig. Waarom zijn opmerkingen als: 'Ben je bijgekomen?', 'Je moet dringend naar de kapper!', 'Je hebt weer last van acné.',... nodig? Het is juist leuk dat mensen verschillen! Het wordt hoog tijd dat we elkaar leren accepteren zoals we zijn. En als IK vind dat het nodig is om iets aan mijn uiterlijk te veranderen, dan zal IK daar wel over beslissen. Imma do me!

Over vriendjes
Dus hey... you do you! Als jij in je vriendenkring de enige bent zonder relatie dan is dat zo. Al ben je 15, 25 of 50 jaar oud. Jouw tijd komt nog wel. Heb je wél een relatie of wil je geen relatie? Ook goed. Gewoon doen wat je gelukkig maakt! Vergeet gewoon niet dat iedereen verschillend is en jouw geluk niet hetzelfde is als dat van een ander. Heb respect voor elkaar! 

Tijdens mijn hele middelbare schoolcarrière heb ik geen relatie gehad. Al de meisjes in mijn klas hadden daarentegen (met momenten) wèl vriendjes. The struggle was real. Ik zei al dat ik mij altijd het buitenbeentje voelde, éh. Iedereen babbelde alleen maar over zijn wilde nachten en romantische afspraakjes, en dan had je mij... . Op zich helemaal geen probleem, mocht niet iedereen daar zo 'vervelend' rond gedaan hebben. Ik kreeg dagelijks vragen en opmerkingen als: 'Waarom heb je nog geen vriendje?', 'Ben je dan nog maagd??? Hahaha!', 'Jij begrijpt dit toch niet want je hebt nog geen serieuze relatie gehad!',... . Plezant was anders. 

Bovendien zat ik enkel in mijn hoofd met mijn celebrity crushes (Ron Weasley! Hm Hm!). De jongens op mijn school waren namelijk niet meteen weggelegd voor mij. Ik ging ook niet vaak uit en had niet veel hobby's, dus er wàs gewoon ook niemand die ik interessant genoeg vond om mijn leven mee te delen. Daar heb ik me toch wel regelmatig slecht door gevoeld. 'Waarom kan iedereen aan vriendjes geraken en ik niet?!', 'Jongens haten mij!', 'Forever Alone.',... . Ik heb er veel te vaak van wakker gelegen want als ik nu terugkijk op die periode dan besef ik dat ik veel te weinig genoten heb van mijn jeugdjaren. Ik maakte mezelf zoveel zorgen over het single zijn, terwijl ik daar gewoon dubbel en dik van had moeten genieten. 

Over samenwonen
Ondertussen heb ik al een tijdje een vaste relatie en blijft iedereen maar vragen waarom ik nog niet ga samenwonen, wanneer ik ga trouwen of wanneer ik aan kinderen ga beginnen. Het is precies nooit goed. Niet dat ik mij moet verantwoorden, maar ik woon nog thuis omdat ik mij nog niet klaar voel om samen te gaan wonen. Laat staan om kinderen te krijgen! Ik wil eerst nog wat meer tijd besteden aan mezelf, de wereld zien en dergelijke. Alles op zijn tijd. Imma do me

YOU DO YOU!
Wat je dus ook doet, zorg dat je het doet voor jezelf. Doe niets omdat anderen het ook doen, of 'omdat het zo hoort', of om eender welke andere reden dan ook. Doe het 100% voor jezelf. En voel je niet slecht als je 'anders' bent dan de rest. Wie weet doet de rest ook gewoon maar 'alsof'. YOU DO YOU! En niet vergeten te genieten!


"Don't feel stupid if you don't like what everyone else pretends to love." 
- Emma Watson

Geen opmerkingen