Het is eens iets anders... Vegetarische paella met courgette en paprika. Lekker, gezond en bovendien makkelijk te bereiden. Geniet er van.
- 400 gram risottorijst
- 1 courgette
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 2 rode paprika's
- 200 gram doperwten
- 1 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- 350 gram vegetarische roerbakblokjes
- olijfolie
- Peper en zout
- mespunt saffraan
- 1 theelepel kurkuma
- Snij de courgette en de paprikas in stukjes
- Hak de uien en de knoflook fijn
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en laat de ui en de knoflook goudgeel bakken
- Voeg vervolgens de paprika's en de courgette toe en roerbak het geheel 2 minuten
- Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog één minuut
- Voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe samen met de risottorijst
- Schep het geheel goed door zodat de olie door de rijst wordt opgenomen
- Voeg nu de erwten, de vegetarische roerbakblokjes, de saffraan, de kurkuma, het water en de bouillonblokjes toe
- Schep het geheel nog eens goed door en laat het dan zo'n twintig minuten op een zacht vuurtje staan
- Roer af en toe eens in de wokpan zodat de risottorijst het water makkelijker kan opnemen
- Goed afkruiden met peper en zout
Smakelijk!
Liefs, Sarah
Geen opmerkingen