Recept – Vegetarische wok met kokos en curry

Een lekker vegetarisch wokgerecht voor iedereen die van kokos en curry houdt. 


BENODIGDHEDEN (Voor 4 personen)
– Halve limoen
– 200 ml kokosmelk (blik)
– 2 wortelen
– 1 rode paprika
– 2 teentjes knoflook
– 2 uien
– 250g sojascheuten
– 250g quorn 
– 5 el tomatenpuree
– 2 dl water + 1 groentebouillonblokje
– 250g wokmie + 1 groentebouillonblokje
– Olijfolie
– 0,5 tl kurkuma
– 1 el bruine suiker
– 1 el paprikakruiden
– 2 el currypoeder 
– Peper en zout


BEREIDINGSWIJZE


Voorbereiding
– Snipper de ui en knoflook fijn.
– Snij de wortelen en de paprika in blokjes.
– Pers een halve limoen. 
– Kook de wokmie (kooktijd – zie verpakking) samen met 1 groentebouillonblokje. 


Bereiding

– Giet wat olijfolie in een wokpan en bak de knoflook en de ui glazig.
– Voeg de wortelen en de paprika toe, en roerbak het geheel vijf minuten.
– Giet vervolgens 2 dl water over het geheel en voeg 1 groentebouillonblokje toe. 
– Voeg nu ook de kurkuma, de bruine suiker, de paprikakruiden, de currykruiden en het limoensap toe.
– Laat 10 minuten zachtjes koken.
– Voeg de tomatenpuree, de sojascheuten, de kokosmelk, de quorn en de wokmie aan het groentemengsel toe. 
– Roerbak dit geheel nog eens vijf minuten.
– Goed afkruiden met peper en zout. 





Tip! Serveer met peterselie. Ook lekker afgewerkt met wat tomatenketchup.
Info: Eén portie bevat ongeveer 500 kcal.

SMAKELIJK!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Het Griekse eiland Evia

Volgende bericht

Op vakantie aan het Comomeer