BENODIGDHEDEN (Voor 4 personen)
- Halve limoen
- 200 ml kokosmelk (blik)
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 250g sojascheuten
- 250g quorn
- 5 el tomatenpuree
- 2 dl water + 1 groentebouillonblokje
- 250g wokmie + 1 groentebouillonblokje
- Olijfolie
- 0,5 tl kurkuma
- 1 el bruine suiker
- 1 el paprikakruiden
- 2 el currypoeder
- Peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Snij de wortelen en de paprika in blokjes.
- Pers een halve limoen.
- Kook de wokmie (kooktijd - zie verpakking) samen met 1 groentebouillonblokje.
Bereiding
- Giet wat olijfolie in een wokpan en bak de knoflook en de ui glazig.
- Voeg de wortelen en de paprika toe, en roerbak het geheel vijf minuten.
- Giet vervolgens 2 dl water over het geheel en voeg 1 groentebouillonblokje toe.
- Voeg nu ook de kurkuma, de bruine suiker, de paprikakruiden, de currykruiden en het limoensap toe.
- Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de tomatenpuree, de sojascheuten, de kokosmelk, de quorn en de wokmie aan het groentemengsel toe.
- Roerbak dit geheel nog eens vijf minuten.
- Goed afkruiden met peper en zout.
Tip! Serveer met peterselie. Ook lekker afgewerkt met wat tomatenketchup.
Info: Eén portie bevat ongeveer 500 kcal.
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen