Recept - Vegetarische wok met kokos en curry

Een lekker vegetarisch wok gerecht voor iedereen die van kokos en curry houdt. 

BENODIGDHEDEN (4 personen)

Halve limoen
- 200 ml kokosmelk (blik)
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 250g sojascheuten
- 250g quorn 
- 5 el tomatenpuree
- 2 dl water + 1 groentebouillonblokje
- 250g wokmie + 1 groentebouillonblokje
- Olijfolie
- 0,5 tl kurkuma
- 1 el bruine suiker
- 1 el paprikakruiden
- 2 el curry kruiden
- Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Voorbereiding
Snipper de ui en knoflook fijn.
- Snij de wortelen en de paprika in blokjes.
- Pers een halve limoen. 
- Kook de wokmie (kooktijd - zie verpakking) samen met 1 groentebouillonblokje. 

Bereiding
- Giet wat olijfolie in een wokpan en bak de knoflook en de ui glazig.
- Voeg de wortelen en de paprika toe en roerbak het geheel vijf minuten.
- Giet vervolgens 2 dl water over het geheel en voeg 1 groentebouillonblokje toe. 
- Voeg nu ook de kurkuma, de bruine suiker, de paprikakruiden, de curry kruiden en het limoensap toe.
- Laat 10 minuten koken.
- Voeg de tomatenpuree, de sojascheuten, de kokosmelk, de quorn en de wokmie aan het groentemengsel toe. 
- Roerbak dit geheel nog eens vijf minuten.
- Goed afkruiden met peper en zout. 

Tip! Serveer met peterselie. Ook lekker afgewerkt met wat tomatenketchup.



Info: Eén portie bevat ongeveer 500 kcal.

SMAKELIJK!

Geen opmerkingen