Paardenshow Cavalia

Cavalia is een internationaal paardenspektakel met zo’n 50-tal paarden. Al drie keer is de show in België gepasseerd, en al drie keer ben ik als grote paardenliefhebber gaan kijken. Vandaar vandaag deze blog. Helemaal geweid aan de magische paardenshow Cavalia. 

In 2007 zag ik de show voor het eerst in Brussel. Ik werd omver geblazen door de manier waarop er met de paarden werd omgegaan. Normaal heb ik het niet zo op shows met dieren, maar dit was echt fenomenaal! De paarden worden namelijk zo getraind dat ze enkel doen wat ze aangenaam vinden. Af en toe zorgt dat dan ook wel voor een grappig moment in de show; wanneer een paard bijvoorbeeld eventjes niet doen wat het hoort te doen. De trainers gaan daar dan in mee en laten het paard zijn gangetje gaan. Je ziet ze dan ook mee lachen met het publiek. De liefde en het respect voor hun paarden spat er vanaf.

De show zelf vindt plaats Under The White Big Top; een grote witte tent van maar liefst 35 meter hoog. Op een achtergrondscherm van zo’n 60 meter breed kan je regelmatig beelden geprojecteerd zien. Heel spectaculair. In de tent is er plaats voor 2000 toeschouwers.

Tijdens de optredens van de ruiters en hun paarden krijg je ook live-muziek te horen en acrobaten te zien. Vaak weet je niet waar eerst te kijken.

Kort samengevat is Cavalia een enorm indrukwekkende show die je, zéker als paardenliefhebber, gezien moet hebben. Momenteel zijn er geen shows meer gepland in België, maar hou zeker de Cavalia website in de gaten voor eventuele shows in de toekomst. Het is de moeite meer dan waard!Had jij al van Cavalia gehoord?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Recept - Pompoensoep met kastanje

Volgende bericht

Alleen naar het buitenland?