Op vakantie aan het Comomeer

Het Comomeer is met zijn oppervlakte van 146 vierkante kilometer het op twee na grootste meer van de Italiaanse Alpenmeren. De stad Como heeft daarbovenop een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden, waardoor de plaats bekend staat als een toeristische trekpleister. Ik vond het alvast een leuke plaats waar je goed kunt ontspannen, lekker kunt eten en mooie dingen kunt zien.

Algemeen
Het Comomeer, ook wel Lago di Como of Lario genoemd en vernoemd naar de stad Como, ligt op 198 meter hoogte en heeft een diepte van 410 meter. Daarmee is het Comomeer, dat helemaal omgeven is door bergen, het diepste meer in Italië. Het meer is kleiner dan het Lago Maggiore en het Gardameer, maar heeft toch de langste kustlijn. Dit komt omdat het Comomeer de vorm heeft van een omgekeerde letter ‘Y’.


De stad Como is ongeveer 84.000 inwoners groot. De belangrijkste en tevens meest bekende plaats is er de Piazza Cavour, waar de veerboten en cruiseschepen aanleggen. Hier kan je ook de meeste hotels en restaurants terugvinden.

In het meer ligt een klein eilandje, genaamd het Isola Comacina. Daar werden ateliers voor kunstenaars gebouwd onder beheer van de Brera-kunstacademie in Milaan.


Zijdestad

Ook staat Como bekend als zijdestad. Dit omdat Como haar welvaart dankt aan de bewerking en productie van zijde, dat er nu ook nog steeds volop wordt geproduceerd. Sinds 1990 is er een zijdemuseum, namelijk het Museo didattico della Seta di Como, geopend.


Bezienswaardigheden

  • BellagioBellagio is het raakpunt van de twee armen van het Comomeer. Deze plaats wordt beschouwt als een chique badplaats. Het vraagt wel enige inspanning om in Bellagio te geraken omdat het dorpje tegen een heuvel is gebouwd. Je kan er mooie huizen, kerkjes, winkeltjes en restaurants terugvinden.
  • Bellagio-Lecco: is de oostelijke arm van het Comomeer. Hier kan je de historische kern van Como terugvinden en zien hoe de ijzerindustrie er ontwikkeld is.
  • Bellagio-Comois de westelijke arm van het Comomeer. Hier kan je langs de hele oever van het meer mooie huizen en villa’s terugvinden.
  • Como-Lagliode westelijke oever. Hier bevinden zich vele gezellige dorpjes en luxueuze villa’s. De bekendste villa is Villa d’Este in Cernobbio, die al sinds 1873 één van de duurste hotels van Europa is. Onder andere Sharon Stone, Paul McCartney en Arnold Schwarzenegger hebben er al overnacht.
  • Brienno-Mezzegrain Brienno-Mezzegra ligt Villa del Balbianello. Hier werden scènes opgenomen voor onder andere Star Wars, Oceans Twelve en Casino Royale. Vanuit de tuin zie je Isola Comacina liggen, het enige eilandje in het Comomeer.
  • Tremezzo-Menaggio: in Tremezzo ligt Villa Carlotta, die ooit de woonplaats was van prinses Charlotte van Beieren. Vandaag de dag is het een museum met meubilair en kunst uit de 18de eeuw. In de tuin van de villa kan je picknicken.

George Clooney
De Amerikaanse acteur George Clooney heeft een vakantiehuis (Villa Oleandra) in het stadje Laglio aan het Comomeer. Vanop het water kan je soms zelfs een glimp van hem opvangen.


Ben jij al eens naar het Comomeer geweest? 
Zo ja, tips zijn altijd welkom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Recept - Vegetarische wok met kokos en curry

Volgende bericht

Op vakantie in Santorini