Hoe maak je een Vision Board?

Je dromen voor je zien is de eerste stap om ze te bereiken. Vandaag de dag kijken we al snel naar de dingen die we niet hebben of (nog) niet kunnen bereiken. We kijken meteen naar het negatieve. Op die manier trekken we ook enkel deze negatieve dingen aan. Als we daarentegen naar onze dromen kijken (in de vorm van foto’s, video’s, tekeningen,…), dan stellen we ons positief op en trekken we ook positievere dingen aan. Dit alles is gebaseerd op de Law Of Attraction; gelijken trekken elkaar aan. Negatief trekt negatief aan. Positief trekt positief aan. 

“Imagination is everything. It is the preview of life’s coming attractions.”
– Albert Einstein

Een Vision Board is een hele leuke en makkelijke manier om je dromen elke dag weer voor je te zien. Het is namelijk een collage met foto’s, quotes, tekeningen,… van al jouw dromen. Als je bijvoorbeeld meer wil reizen kan je er foto’s opplakken van landen waar je nog naartoe wil gaan. Wil je graag een nieuwe auto? Of een villa met een zwembad? Plak het op je vision board. Droom groots! Daar is niets mis mee!

Wat heb je nodig?
– Een schaar
– Lijm
– Een fotokader 
– Afbeeldingen van je dromen 


Werkwijze


  • Knip foto’s van al je dromen uit oude magazines, of print alles wat je graag wil bereiken en/of hebben uit. 
  • Plak daarna alles op een blad en steek het in een fotokader. (Ik gebruikte gewoon het witte papier dat in de fotokader zat toen ik hem kocht om al mijn afbeeldingen op te plakken.) 
  • Als je wil kan je je collage ook nog versieren met wat mooie stickers. Wees creatief! 
  • En voilà! Klaar is kees. Super simpel. Je kan al je afbeeldingen natuurlijk ook op een prikbord prikken als je geen fotokader wil gebruiken. 

Door aan je Vision Board te werken weet je duidelijker wat je wilt, en door het op een zichtbare plaats te zetten (of hangen) word je ook dagelijks aan je dromen herinnert. Veel plezier alvast!

“Everything you can imagine is real!”
– Pablo Picasso

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Een bezoekje aan Volterra

Volgende bericht

TAG - Reisdilemma's