Vegetarische pompoenwokschotel

Een wokgerecht is lekker en bovendien snel klaar. Daarbovenop is een wokpan handig in gebruik, en wordt er tijdens het wokken voor gezorgd dat het gerecht zijn frisse kleuren, smaken, vitamines en andere voedingsstoffen behoudt. Geniet van deze lekkere, herfstige pompoenwokschotel!

BENODIGDHEDEN
1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 wortelen 
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 300 g pompoen
- 250 g sojascheuten
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 20 ml sojasaus
- 250g quorn
- 4 blaadjes salie
- 4 blaadjes laurier
- peper, zout, paprikakruiden
- 2 dl water + 1 groentebouillonblokje 
- 2 dl room
- 250 g roerbakmie + 350 ml water + 1 groentebouillonblokje 
- 50 g boter

WERKWIJZE
Snij de ui en knoflook fijn.
- Snij de wortelen, de paprika, de pompoen en de quorn in blokjes.
- Laat dan de boter smelten en voeg er de ui en de knoflook aan toe.
- Voeg de quorn, de pompoenblokjes en de sojasaus toe, en roerbak dit geheel 5 minuten.
- Voeg de paprika en de wortel toe en roerbak dit geheel nog eens 3 minuten.
- Giet vervolgens 2 dl water over het geheel en breng het aan de kook.
- Voeg de laurierblaadjes, salie, peper, zout, een groentebouillonblokje en paprikakruiden toe. 
- Laat dit 10 minuten koken.
- In een extra kookpot: Voeg de roerbakmie toe aan 350 ml water + 1 groentebouillonblokje, en roer tot de bouillon is opgenomen.
- Na ongeveer 10 minuten de tomatenpuree, de sojascheuten, en de room aan het groentemengsel toevoegen.
- Vijf minuten, onder voortdurend roeren, laten sudderen. 
- Voeg als laatste de roerbakmie toe.



SMAKELIJK!

Geen opmerkingen