Top 5 stranden op Curaçao

Omdat het eiland Curaçao zo'n veertigtal stranden telt, kan je op voorhand beter al weten waar je liefst naartoe wil trekken. De stranden zijn vaak klein, moeilijk bereikbaar en niet zo toeristisch. En hier en daar zit er een echt pareltje tussen. Toen Kristof en ik op Curaçao waren hebben we zo'n tiental stranden bezocht. Lees verder als je wil weten welke stranden in mijn top 5 beland zijn.

1. Klein Curaçao
Met grote voorsprong op nummer één staat Klein Curaçao. Als je niet snel zeeziek wordt, neem dan zeker de boot naar dit eilandje dat iets ten Oosten van Curaçao ligt. Het eiland zelf heeft weinig tot geen voorzieningen omdat het onbewoond is, maar als je met een organisatie meegaat word je van alles wat je nodig hebt voorzien. Strandhutjes, strandstoelen, snorkels, eten, drinken,... . De organisatie in kwestie zorgt er wel voor. De stranden op Klein Curaçao zijn bovendien kilometers lang en parelwit. Het zeewater is er felblauw. Een waar tropisch paradijs! 

Zorg ook zeker dat je op Klein Curaçao gaat snorkelen. Je ziet er ontzettend veel kleurrijke vissen en de kans is heel groot dat je er met zeeschildpadden kan zwemmen. Met een beetje geluk zie je tijdens de boottocht ook dolfijnen.

Als je het eiland te voet wil verkennen kan je op zoek gaan naar de oude vuurtoren en het scheepswrak. Er zijn ook nog wat vissershutjes en ruïnes uit de slaventijd te vinden. Bewijs dat het eiland niet altijd onbewoond is geweest.2. Grote Knip (Playa Abou)
Omdat Grote Knip in het Zuid-Westelijke gedeelte van Curaçao ligt, redelijk ver weg van Willemstad, is het minder in trek bij toeristen en kan je er voornamelijk locals terugvinden. Het strand is gratis toegankelijk.

Grote Knip is, net zoals Klein Curaçao, ook zo'n strand uit de boekjes. Parelwit zand, azuurblauw zeewater, mooie palmbomen. Het is een klein paradijs. Als je vanaf de parkeerplaats naar beneden kijkt zie je dat het strand tussen twee steile rotspartijen ligt. Met een trapje kan je het eigenlijke strand via de parking bereiken.3. DaaiBooiBaai
DaaiBooiBaai is een groen strand met voldoende palmbomen en rieten hutjes om je te voorzien van schaduw. Perfect voor mij, aangezien ik niet graag urenlang in de volle zon lig. De toegang tot het strand is gratis, en tegen vergoeding kan je er een strandstoel huren. Ook zijn er douches, toiletten en een snackbar. Wij huurden er voor enkele dollars twee strandstoelen en genoten er van een lekkere cocktail. Zalig!


4. Kleine Knip (Playa Kenepa Chiki)
Iets ten Oosten van Grote Knip ligt het kleinere strand, Kleine Knip. Het is er heel rustig en tijdens het weekend komen er regelmatig locals barbecuen. Buiten enkele bankjes is er niks voorzien op het strand, dus neem alles wat je denkt nodig te hebben op voorhand mee. De toegang tot het strand is gratis.


5. Playa Kalki
Playa Kalki is een strand dat omgeven wordt door kalkstenen. Het is één van de beste plaatsen om te gaan duiken of snorkelen op het eiland. Er is een duikshop en een snackbar aanwezig, en er zijn strandstoelen te huur. Toegang tot het strand is gratis.


Ben jij al op Curaçao geweest? Zo ja, wat was jouw favoriete strand?

Geen opmerkingen