Round the world Bucket List!

Uitzicht uit vliegtuig: vleugel van vliegtuig en wolkenOp Brooke Saward’s blog WorldOfWanderlust las ik de ‘Round The World Bucketlist’. Ik werd helemaal geïnspireerd en besloot zelf ook zo’n lijstje te maken. Hieronder volgen daarom 50, naar mijn mening, mooie reisgerelateerde ervaringen. 

01. Op safari gaan in het Kruger National Park in Zuid-Afrika en de Big Five spotten 
Ik hou heel erg van dieren en de Big Five (olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en neushoorns) in het wild zien lijkt mij dan ook geweldig.

02. De Big Seven spotten
De Big Five is uitgebreid met twee dieren uit de oceaan, namelijk de walvis en de witte haai. Ik wil ze zo graag allemaal eens in hun natuurlijke leefomgeving kunnen spotten.

03. Op cruise gaan
Zo’n cruise wil ik graag eens ervaren. Geen idee of het iets voor mij is of niet. Ik wil het gewoon eens meemaken. Misschien vind ik het wel geweldig.

04. Naar de Universal Studios gaan en The Wizarding World of Harry Potter bezoeken
Ik wil naar Zweinstein. Punt.

05. Naar Disney World gaan
Omdat Disney de ‘happiest place on earth’ is. Ik ben al enkele keren in Disneyland Parijs geweest, dus nu zou ik ook weleens naar Disney World willen gaan.

06. Pizza, pasta en gelato eten in Italië
Ik ben al drie keer in Italië geweest dus heb mijn portie pizza en pasta en ijs ook wel al gehad hoor. Mààr… euhm… ik wil nog weleens teruggaan. Hmm!

07. Het Noorderlicht zien
Liefst van al zou ik het Noorderlicht zien vanuit zo’n leuke glazen iglo. Super gezellig lijkt me dat.

08. Alleen op vakantie gaan
Ik ben enkele jaren geleden al eens alleen naar Griekenland geweest om er vrijwilligerswerk te gaan doen, maar echt alleen op pleziervakantie ben ik nog nooit geweest. Het lijkt me wel ontzettend zalig om te doen. Alleen zijn met je gedachten en helemaal tot jezelf kunnen komen. Ik hoop dat het er snel eens van komt!

09. Een roadtrip met vrienden maken
Ik ben al wel enkele keren met vrienden op vakantie geweest, maar heb nog nooit een echte roadtrip meegemaakt. Met de juiste mensen lijkt me dat zalig om te kunnen doen.

10. Luchtballonvaart
Een luchtballonvaart in België zegt me niet meteen veel. Op een mooie plaats zoals bijvoorbeeld in Dubai of Cappadocia in Turkije des te meer! Bring it on.

11. Skydiven
Ook skydiven zegt me niets in België. Ooit wil ik eens uit een vliegtuig springen boven het palmeiland in Dubai. Halleluja! Hoe leuk (en spannend natuurlijk) is dat wel niet?!

12. Bungeejumpen
Ook bungeejumpen wil ik totaal niet doen in België. De hoogste sprong zou van de Macau toren in China zijn. Laat mij daar dan maar vanaf springen. Zo spannend!

13. Het Hollywood teken bezichtigen 
Ook al lang één van mijn dromen.

14. De zeven wereldwonderen bezoeken
Van de zeven wereldwonderen heb ik er nog maar twee gezien; Petra in Jordanië en het Colosseum in Rome. Machu Picchu, de Chinese Muur, Chichén Itza in Mexico, de Taj Mahal, en Christus de Verlosser in Rio De Janeiro moeten nog volgen.

15. In hotel Atlantis in Dubai verblijven
Sinds de bouw van dit hotel wil ik er al gaan logeren. Op de één of andere manier heeft Atlantis me altijd aangesproken. Zo’n luxueus, gigantisch hotel in het thema van de onderwaterwereld. Magisch! Tijdens mijn vakantie in Dubai ben ik er al eens eventjes geweest, maar het is toch een grote droom om er ooit ook echt te verblijven.

16. In hotel Atlantis op de Bahamas verblijven
Op de Bahamas ligt ook een Atlantis resort! En aangezien we maar één keer leven wil ik ook daar wel een keertje op vakantie gaan.

17. Walvissen gaan spotten
Dat lijkt me ontzettend magisch.

18. Gaan parasailen
Dat lijkt me dan weer heel ontspannend.

19. Zeeschildpadjes voor het eerst de zee zien inlopen 
Want dat is gewoon té schattig!

20. De Niagara watervallen zien
Machtig.

21. De Grand Canyon zien
Lijkt me fantastisch.

22. Op vakantie gaan op de Malediven
Zo’n privé villa in de zee op de Malediven. Laat maar komen!

23. Athene bezoeken
Ik ben een tijdje alleen in Evia in Griekenland geweest voor vrijwilligerswerk. Op weg naar huis ben ik dan eventjes in Athene gestopt. Veel heb ik er jammer genoeg niet gezien want de tijd ontbrak, dus ik zou graag nog eens teruggaan.

24. San Francisco bezoeken
San Francisco lijkt me een ontzettend leuke stad met erg veel plezante bezienswaardigheden. Voornamelijk The Golden Gate Bridge spreekt me aan.

25. In een onderwater hotel logeren
Want: onderwater hotel! Wow!

26. Stingray Island bezoeken op de Kaaimaneilanden
Wauw. Gewoon, wauw.

27. Op vakantie gaan in Zanzibar
Zanzibar staat hoog op mijn verlanglijstje. Het lijkt me zo’n mooi eiland.

28. Piramides zien in Egypte
Want dat lijkt me gewoon ontzettend speciaal om te zien.

29. De bal zien dalen op Times Square in New York op oudejaarsavond
Het is zo eens iets anders om Nieuwjaar op die manier te vieren.

30. Citytrip naar New York
Want: Concrete jungle where dreams are made of. En shoppen. En New York. Gewoon New York!

31. Naar Marrakech gaan
Het lijkt me zalig om te verdwalen in de vele steegjes in Marrakech. Ook zou ik er graag de villa van Yves Saint Laurent bezoeken.

32. Met wilde dolfijnen zwemmen
Ik ben er absoluut niet trots op, maar ik heb ooit gezwommen met dolfijnen in gevangenschap. En het was helemaal ook niet wat ik ervan verwacht had. Je merkt gewoon ontzettend hard dat die dieren constant hetzelfde moeten doen om wat eten te kunnen krijgen. Zielig. Nadien heb ik dan ook de documentaire Blackfish gezien, en heb ik mijn mening t.o.v. dierentuinen en dolfinariums helemaal herzien. Wilde dieren, zoals bijvoorbeeld dolfijnen, horen thuis in het wild. Niet in gevangenschap. Vandaar dat ik heel graag eens met wilde dolfijnen wil zwemmen. Hoe tof zou dat zijn?!

33. Met wilde zeekoeien zwemmen
Zulke schattige dieren.

34. Naar Wadi Rum in Jordanië gaan
Ik ben al in Jordanië geweest, maar Wadi Rum is er toen niet aan te pas gekomen. Het was té warm en de woestijn lag gewoon té ver van ons hotel. Jammer. Maar wel het ideale excuus om nog eens terug naar Jordanië te moeten gaan.

35. Gaan jetskiën 
Omdat dat gewoon plezant is. Denk ik.

36. Een helikoptervlucht meemaken
Voor de mooie uitzichten. En het plezier.

37. Een muscial op Broadway in New York City gaan bekijken
Ik hou van musicals. Er eentje gaan bekijken in New York lijkt me extra magisch.

38. Een musical in Londen gaan bekijken
En als we dan toch bezig zijn dan kan Londen er ook wel bij.

39. Naar de Olympische Spelen gaan kijken
Gewoon om het eens mee te maken.

40. Eerste klas vliegen
Voor de ervaring. En de luxe.

41. Een boodschap in een fles versturen
Omdat dat makkelijk  en leuk is.

42. Leren surfen
Niet dat ik zo sportief ben (HA-HA), maar surfen ziet er altijd zo plezant uit in films en series. Ik zou het toch graag ook leren. Gewoon eens blijven rechtstaan op een surfplank en over een kleine golf surfen, zou voor mij al meer dan voldoende zijn.

43. Abu Dhabi bezoeken
Enkele maanden geleden ben ik op vakantie geweest in Dubai. Alles sprak me daar zo aan; de mensen, de cultuur, de luxe,… . Vandaar dat ik nu ook Abu Dhabi heel graag eens wil bezoeken.

44. Een rendier knuffelen in Finland
Zo schattig! En dan kan ik mezelf de hele tijd in de film ‘Frozen’ wanen.

45. Naar Wenen gaan
Wenen ligt vrijwel langs de deur en ik ben er, terwijl ik de stad zo graag eens wil zien, toch nog nooit geweest. Schandalig!

46. Mexico bezoeken
In Mexico valt er zo veel te zien en te beleven. En natuurlijk moet ik daar het wereldwonder Chichén Itza ook nog gaan bezoeken.

47. Madagascar bezoeken
Want hoe leuk zijn die baobab bomen daar? Om dan van al de dieren nog maar te zwijgen.

48. Citytrip naar Boedapest
Omdat ook Boedapest mij zo’n mooie plaats lijkt.

49. Citytrip naar Valencia
Mijn mama, zus en ik gaan elk jaar enkele dagen samen op citytrip. Ik zou graag eens met hun naar Valencia gaan. Het lijkt me de ideale plek om enkele dagen rustig te verblijven. En natuurlijk om te gaan shoppen!

50. De Hogwarts Express nemen in Schotland
Want hoe moet ik anders op Zweinstein geraken? 😉


Wat staat momenteel bovenaan op jouw Bucket List? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige bericht

Recept - Speculoos

Volgende bericht

Boekrecensie - De vanger in het graan