Benodigdheden (voor een 15-tal speculoosjes)
- 115 gram zelfrijzende bloem (indien je geen zelfrijzende bloem hebt kan je patisseriebloem gebruiken en daar bakpoeder aan toevoegen)
- 115 gram boter
- 60 gram bruine suiker
- 1 eetlepel kandijsiroop
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel kaneel
- Kristalsuiker
Bereidingswijze
- Roer de kaneel onder de zelfrijzende bloem en zet dit eventjes apart
- Voeg in een andere kom de suiker, de boter, de siroop en de eierdooier samen, en klop alles door elkaar tot het één geheel vormt
- Voeg dan ook het bloem-kaneelmengsel voorzichtig bij het geheel en mix verder
- Zet het deeg vervolgens 1 uur in de koelkast
- Verwarm daarna de oven voor op 175 graden
- Rol het deeg in kleine bolletjes (ongeveer een walnoot groot) en rol ze door kristalsuiker
- Leg ze vervolgens op een bakplaat met een bakpapiertje
- Laat ze 12 tot 15 minuten bakken
Je weet dat de speculoosjes klaar zijn als je zachtjes op de koekjes kan drukken en ze dan automatisch weer terugveren.
Smakelijk!
Liefs, Sarah
Geen opmerkingen