Recept - Speculoos

Nooit heb ik geweten dat speculoos en speculaas verschillend waren. Ik dacht dat iedereen het gewoon anders uitsprak. Blijkt dat speculaas speculaaskruiden bevat, en speculoos specerijenloos is. Mind = blown. Daar had ik nog nooit bij stilgestaan. Qua smaak moet je bij speculaas denken aan van die dikke, kruidige koeken en bij speculoos aan de alom bekende Lotus koekjes. Aangezien ik zin had om speculaas te bakken maar geen speculaaskruiden in huis had, besloot ik dus maar om speculoos te maken. Lees zeker verder als je wilt weten hoe ik dat gedaan heb.

Benodigdheden (voor een 15-tal speculoosjes)
- 115 g zelfrijzende bloem
- 1 eetlepel kaneel
- 60 g bruine suiker
- 1 eetlepel kandijsiroop
- 1 eierdooier
- 115 g boter
- Kristalsuiker

Bereidingswijze
- Roer de kaneel onder de zelfrijzende bloem en zet dit mengsel eventjes apart.
- Voeg in een andere kom de suiker, de boter, de siroop en de eierdooier samen, en klop alles door elkaar tot één geheel.
- Voeg dan ook het bloem-kaneelmengsel voorzichtig bij het geheel en mix verder.
- Zet het deeg vervolgens 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Verwarm daarna de oven voor op 175 graden.
- Rol het deeg in kleine bolletjes (ongeveer een walnoot groot) en rol ze door wat kristalsuiker.
- Leg ze vervolgens op een bakplaat met daarop een bakpapiertje.
- Laat ze 12 tot 15 minuten bakken.

>> Je weet dat de speculoosjes klaar zijn als je zachtjes op de koekjes kan drukken en ze dan automatisch weer terugveren. 


SMAKELIJK!

Geen opmerkingen