Movie Time #1

Het leek me leuk om de films die ik deze maand gezien heb met jullie te delen. Lees verder om er meer over te weten te komen.

French Kiss
French Kiss is een Brits-Amerikaanse romantische komedie uit 1995. Kate, gespeeld door Meg Ryan, komt te weten dat haar vriend een affaire heeft in Parijs. Hij is daar namelijk op zakenreis en leerde er een knappe Parisienne kennen. Kate stapt ondanks haar vliegangst onmiddellijk op het vliegtuig, waar ze de ongemanierde Fransman Luc leert kennen. Die belooft haar meteen om haar te helpen haar vriend terug voor zich te winnen. 

Ik vond French Kiss een leuke tv-film. Hij was grappig, niet té romantisch en niet té cliché. Ik vond hem wel iets hebben. 

Score IMDB: 6,5/10
Mijn score: 8/10


Snow White and the Huntsman
Snow White and the Huntsman is een Amerikaanse fantasiefilm uit 2012 met Kristen Stewart in de hoofdrol. Het verhaal volgt het personage van Sneeuwwitje, maar kent wel een andere verhaallijn dan het oorspronkelijke sprookje. 

Fantasiefilms zijn normaal niet zo mijn ding, maar deze vond ik echt wel leuk om naar te kijken. Ik vond Kristen Stewart heel goed acteren en het verhaal sprak me ook aan. Ik heb met spanning zitten kijken.

Score IMDB: 6,2/10
Mijn score: 7/10


What's Your Number?
'What's Your Number?' is een romantische komedie uit 2011 met Anna Faris in de hoofdrol. De film gaat over dertiger Ally die in een vrouwenblad leest dat vrouwen die meer dan twintig bedpartners hebben gehad waarschijnlijk nooit de ware zullen vinden. Aangezien zij er al 19 heeft gehad gaat ze op zoek naar al haar ex-en, in de hoop dat die er ondertussen zijn op verbeterd en ze met één van hun terug een relatie kan beginnen. Hierbij vraagt ze haar buurman om hulp.

Ik vond 'What's Your Number?' een typische romantische komedie, maar daarom niet minder leuk. De perfecte film om gezellig mee weg te zakken in de zetel samen met een kopje koffie en wat pepernoten.  

Score IMDB: 6/10
Mijn score: 7/10


The Mist
The Mist is een Amerikaanse horrorfilm uit 2007 en werd gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit het boek Dark Forces van Stephen King. Door een plotseling opstekende mist komt een hele groep mensen vast te zitten in een supermarkt. In de mist zouden namelijk bloeddorstige wezens verborgen zitten, dus ontsnappen uit de winkel gaat moeilijk. 

Aangezien oktober de Halloween maand is vond ik het toepasselijk een engere film te bekijken. Normaal zijn horror films totaal mijn ding niet, maar deze film sprak me op de één of andere manier toch aan. De eerste helft van de film vond ik dan ook goed meevallen. De film was spannend en ik wilde weten wat er verder zou gebeuren. Tijdens het tweede deel van de film kwamen de gekke wezens echter meer en meer in beeld. Tja... echte horror met van die rare wezens en veel bloed. Het was gewoon niet helemaal mijn ding. De film eindigde bovendien ook ontzettend vreemd. Ik ga er niet teveel over vertellen (want spoilers), maar ik vond het uiteindelijk maar een gek verhaal met een nog gekker einde.

Score IMDB: 7,2/10  
Mijn score: 4/10

Welke films heb jij recent nog gezien?


Geen opmerkingen