Mijn vakantie op Curaçao

De voorbijgaande maand heb ik al verschillende blogs geschreven over Curaçao met daarin enkele van mijn favoriete bezienswaardigheden en stranden, reistips en mijn mening over Willemstad en Klein Curaçao. In deze blog wil ik echter wat meer tijd besteden aan mijn eigen Curaçao vakantie. In 2013 ging ik er namelijk heen samen met mijn vriend, Kristof. Lees zeker verder als jullie willen weten wat we er allemaal gedaan hebben.

Vliegen
We boekten onze reis via ThomasCook.nl. Wij wonen zelf in België, maar boeken regelmatig via Nederlandse organisaties omdat dat vaak een stuk goedkoper uitkomt. In juni 2013 vertrokken we dus in Schiphol met KLM. En Praise The Lord voor KLM want tot noch toe is het de beste vliegmaatschappij waar ik al ooit mee gevlogen heb. Vriendelijk personeel, comfortabel vliegtuig, lekker eten, en genoeg ‘animatie’. Naar Curaçao vliegen vanuit Schiphol duurt toch wel zo’n 9u, dus een goede vliegmaatschappij is belangrijk. 


Auto huren

Eenmaal aangekomen op Curaçao werden we op de luchthaven opgewacht door iemand van Prince Car Rental, de maatschappij waarbij we onze auto huurden. Zij kwamen ons ophalen aan de luchthaven en brachten ons naar hun kantoor voor verder papierwerk i.v.m. het huren van de auto. Alles verliep heel vlot en al snel zaten we in ons autootje op weg naar het hotel. 


Hotel

We logeerden in Scuba Lodge. Een hotel waar we op Tripadvisor zoveel goede dingen over gelezen hadden dat we er zéker van waren dat het wel heel goed zou gaan meevallen. Maar helaas… in te hoge verwachtingen schuilen de grootste teleurstellingen. Of hoe zeggen ze dat ook alweer? 😉 Toen we in het hotel arriveerden deed het personeel niet meteen veel aanstalten om ons wegwijs te maken. Uiteindelijk hebben we nog minstens 30 minuten met onze koffers gewoon aan de bar gezeten vooraleer er iemand ons naar de kamer bracht. Dat was toch wel een beetje jammer. 


De kamer zelf was wel goed uitgerust, groot en proper. Het hotel heeft ook twee zwembaden en een mooi terrasje op het strand. Het eten vond ik persoonlijk niet erg speciaal en het personeel zéker niet zo vriendelijk als ik op Tripadvisor had gelezen. (Oeps.) De ligging van het hotel was wél ideaal; in Willemstad en in de buurt van enkele leuke clubs. Scuba Lodge ligt zelfs knal naast de St Tropez Beach Club! Plezant! Al heb je dan wel het nadeel van drukte in de weekends. De bewaakte parking voor het hotel was telkens weer meteen volzet. Zo hebben wij op een bepaald moment onze auto ietsje verderop in de straat moeten parkeren omdat onze bewaakte parking vol stond, waardoor ze makkelijk hebben kunnen inbreken in onze auto. Jammer. 

(Scuba Lodge)Wat wij gedaan hebben op Curaçao?
– Jeepsafari doorheen Christoffelpark
– Shete Boka
– Klein Curaçao met Mermaid Boat Trips
– Slavernij museum 
– Struisvogelboerderij
– Wilde flamingo’s gespot bij Jan Thiel
– Willemstad
– St. Tropez Beach Club
– The Movies
– Dolphin Academy
– Rondgereden en zoveel mogelijk strandjes bezocht


Favorieten?

Mijn favoriete activiteiten/bezienswaardigheden waren Klein Curaçao, Shete Boka, Willemstad, Christoffelpark, wilde flamingo’s gaan spotten, Willemstad (Rif Fort is heel gezellig!), en mooie strandjes ontdekken. Ook vind ik het altijd leuk om op vakantie naar de film te gaan. Daarom gingen we in Willemstad naar The Movies. Zo leuk om te zien hoe verschillend cinema’s zijn in verschillende landen. LET OP!
Geen aanrader: Dolphin Academy! Dolphin Academy is een dolfinarium waar je met dolfijnen kunt zwemmen. De dolfijnen zitten er ruimer gehuisvest dan dolfijnen in andere dolfinariums, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds wilde dieren zijn die eigenlijk in de zee thuishoren. Niet in een afgesloten ruimte waar ze kunstjes moeten uitvoeren voor wat eten. En zoveel ruimte dat de dolfijnen hadden, zo weinig ruimte hadden de andere dieren. Echt zielig! Kijk zeker eens naar de documentaire Blackfish als je nog altijd graag met dolfijnen in gevangenschap wil gaan zwemmen! Ik heb namelijk echt spijt dat ik zulke praktijken ooit ‘gesteund’ heb door er zelf ook aan mee te doen. 

(Zielig om te zien, haaien in Dolphin Academy)

>> Bekijk mijn reisvideo hieronder!


Zijn jullie al op Curaçao geweest? Zo ja, tips zijn altijd welkom!
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige bericht

Met Mermaid Boat Trips naar Klein Curaçao

Volgende bericht

Recept - Pompoensoep met kastanje