Met Mermaid Boat Trips naar Klein Curaçao

Zoals ik eerder al vermeld heb vond ik Klein Curaçao echt geweldig. Wij gingen er naartoe met Mermaid Boat Trips. Hieronder mijn ervaring.

Om 6u45 vertrok de boot. Dat klinkt vroeg, maar uiteindelijk valt dat best goed mee. De zon schijnt, je bent op een tropisch eiland, het leven is goed. Wakker worden gaat op Curaçao veel makkelijker dan thuis. Althans, voor mij toch. 

Eens op de boot kan je koffie of thee verkrijgen, en dan vertrek je naar het kleine eilandje met z'n witte zandstranden en kristalhelder zeewater. De boottocht duurt zo'n twee uur en is niet meteen heel aangenaam. Voor iemand die snel zeeziek wordt (Lees: ik!) is zo'n boottocht zelfs rampzalig. Neem dus zeker een reispilletje in voor het vertrek indien je ook last hebt van zeeziekte. Het enige pluspunt aan de boottocht is dat de kans bestaat dat er dolfijnen langs de boot kunnen komen zwemmen. Wij hadden dat geluk helaas niet. Volgende keer beter!

Eenmaal aangekomen op Klein Curaçao word je met kleine rubberen bootjes van de Mermaid naar het eiland zelf gevaren. Ik had daar op voorhand een beetje schrik voor, maar alles verliep allemaal heel vlot. De rubberen bootjes zijn heel stevig en je wordt goed geholpen door vriendelijk personeel.


Wat Mermaid Boat Trips uniek maakt is het feit dat het als enige een echt overdekt strandhuis met tafeltjes, stoelen en toiletten heeft op Klein Curaçao. Bij aankomst krijg je er belegde broodjes als ontbijt, en 's middags wordt er een grote barbeque georganiseerd. Bier, wijn, frisdrank en fruitsap kan je gedurende de hele dag à volonté drinken. Dat zit inbegrepen in de prijs. Andere alcoholische dranken worden achteraf wél in rekening gebracht. Als je, zoals mij, vegetariër bent, moet je dat gewoon even doorgeven als je de boottocht boekt. Dan houden ze daar rekening mee en krijg je een lekkere vegetarische burger voorgeschoteld. 

Ook kan je gebruik maken van de strandhutjes en ligzetels als je meereist met Mermaid Boat Trips. En geloof mij, als je bent zoals mij dan is dat nodig. Ik kan absoluut geen hele dag in de volle zon gaan liggen, dus ik was ontzettend gelukkig met mijn hutje. Lekker in de schaduw. 
Voor de rest is het heel relaxt op Klein Curaçao. Je kan er gaan rondwandelen, gaan duiken, gaan snorkelen, gaan banaanvaren, of gewoon genieten op het strand. Het wandelen was voor mij veel te warm; het is echt ontzettend heet op Klein Curaçao. Ik ben wel eventjes gaan snorkelen maar dat bleek ook niet helemaal mijn ding te zijn. Zo eng om onder water te moeten ademenen. Volgende keer beter, want ik wil het toch wel kunnen hoor. Op Klein Curaçao kan je trouwens snorkelen met zeeschildpadden. Ik heb het niet gedaan omdat het snorkelen me niet goed af ging, maar mijn vriend heeft het wel gedaan en zei dat het echt de moeite waard was. Wel heb ik gewoon een zeeschildpadje aan het wateroppervlak zien zwemmen. Zo mooi! Snorkels kan je trouwens gratis verkrijgen in het strandhuis van Mermaid Boat Trips. Handig!


Om 16u vertrekt de boot dan weer terug naar huis. Twee uurtjes doorbijten voor de zeezieken onder ons en dan sta je terug op het droge. 

Ondanks dat ik me echt ellendig heb gevoeld tijdens de boottocht (zowel heen als terug, en mét reispilletjes), blijf ik Klein Curaçao de moeite vinden en wil ik er zeker nog eens terug naartoe gaan mocht ik ooit de kans krijgen.

Ben jij al op Klein Curaçao geweest? 


Geen opmerkingen