Ontmoet mijn huisdieren

Ik heb jullie al redelijk veel verteld over mezelf en daarom dacht ik het vandaag eventjes te hebben over mijn oogappeltjes. Dus lees verder en ontmoet mijn huisdieren.

Sissi 
Eerst en vooral Sissi. Sissi is bij ons thuis geboren. Haar moeder, Pitou, is dit jaar helaas op 18-jarige leeftijd overleden. Pitou vonden we in onze tuin op 31 augustus, de dag voor mijn verjaardag. Ze was een geschenk uit de hemel. Zo'n leuke kat waar we meer dan 17 jaar plezier aan hebben mogen beleven. Nu ja, ze bleek zwanger te zijn. En uit het nestje hebben we één kitten gehouden; Sissi. Sissi werd geboren op 28 februari 1998. Ze is nu dus 16 jaar oud. 


Sissi is zeker niet de makkelijkste kat in huis. De keer dat de dierenarts aan huis kwam voor haar inentingen hing het bloed tot in de gordijnen; en dan spreek ik over het bloed van de dierenarts. Ondanks haar niet-zo-knuffelbaar karakter zie ik haar toch ontzettend graag. Nu ze wat ouder is begint ze langzaamaan ook een beetje makkelijker te worden in de omgang. Zo schattig. 


Poessie
Onze katten leven zowel binnen als buiten, het is maar waar ze zin in hebben. Dus in onze garage staan altijd kattenkorrels voor moesten ze honger krijgen. Op een gegeven moment verdwenen al die korrels echter heel snel. Bleek dat er een jonge kattin (geen idee van waar ze kwam) alles kwam opeten. In het begin liep ze meteen weg als ze iemand zag, maar na verloop van tijd begon ze ons te kennen dus... voilà. Nog een kat erbij. En dat was Poessie. 


Poessie is echt zo'n typische kat. Ze slaapt en eet en doet waar ze zin in heeft. Luisteren? Nul komma nul. Her way or no way.


Poes 
Wat een historie. Opeens verdwenen de kattenkorrels in onze garage opnieuw verdacht snel. Bleek dat er een jonge, rosse kater alles kwam opeten. Ongeveer een maand later zagen we bij ons in de straat een affiche ophangen van iemand die zijn rosse kater verloren was. Die personen zijn Poes komen ophalen, maar hebben hem snel ook weer teruggebracht. Poes leek verdacht veel op de kat die zij kwijt waren, maar gedroeg zich helemaal niet hetzelfde. Vandaar dat ze hem terug naar ons hebben gebracht. We hebben er dus officieel weer een kat bij. En gewoon omdat hij het ook is, noem ik hem Poes. Oh, oh, origineel!


Fons
Mijn cavia! Vroeger woonde hij samen met mijn andere cavia, Finn, maar die is helaas overleden. Zodat hij zich niet zo alleen voelt (moest dat het geval zijn), zet mijn papa vaak de radio aan buiten. Best grappig, maar het kan maar helpen natuurlijk. Ik heb Fons ondertussen al meer dan vier jaar en hij houdt voornamelijk van lekker eten. Als het warm is buiten gaan we ook al eens samen wandelen. Gezellig.


George en Harry
Mijn twee goudvissen. Het zijn dezelfde vissen op de foto's, dus je kan zien dat ze hard zijn veranderd en goed zijn gegroeid. Mijn aquarium staat op mijn kamer en ik zou niet meer zonder kunnen. Zo fijn om naar te kijken. 


Hebben jullie huisdieren?


Geen opmerkingen