Curaçao - Sightseeing in Willemstad

Als je op Curaçao bent moet je zeker eens naar Willemstad, de hoofdstad van het eiland, trekken. Gezellig door het centrum slenteren, een terrasje doen en naar de mensen kijken of lokale producten ontdekken. Zalig. Je kunt er kennismaken met de typische, gemoedelijke caraïbische sfeer en er heerlijk relaxen. 

Koningin Emma brug

De Koningin Emma brug is een houten drijvende voetgangersbrug die enkele keren per dag opengaat voor doorgaand scheepvaartverkeer. Wat de brug zo bijzonder maakt is dat het de enige houten drijvende brug ter wereld is. De inwoners van Curaçao noemen het de pontjesbrug omdat de brug op 16 pontons (drijvende platformen) drijft. De brug zorgt ook voor de scheiding van de wijk Punda en de wijk Otrobanda.


Handelskade (Wijk: Punda)
Achter de Koningin Emma brug zie je de handelskade met zijn kleurrijke huisjes liggen. Deze kade staat bekend om zijn gezellige terrasjes en zijn huisjes met kleurrijke gevels. Je kunt er ook de Koningin Juliana brug zien; een 56m hoge brug die werd gebouwd met de bedoeling de Koningin Emma brug te ontlasten. De hoogte van de brug zorgt er ook voor dat grote cruiseschepen makkelijker door kunnen.


Drijvende markt (Wijk: Punda)
Om de hoek van de handelskade vind je de drijvende markt. Venezolaanse handelaren maken de oversteek (zo'n 70km) in een houten bootje en verkopen in Willemstad verse groenten, fruit en vis in een kraam voor hun bootje aan de kade. Het is zo eens wat anders.

Oude markt (Marshe Bieu) (Wijk: Punda) 
Achter het postkantoor in Punda kan je terecht voor de echte Creoolse keuken. Hier kan je lekker en goedkoop eten samen met de inwoners van Curaçao.

Nieuwe (Ronde) markt (Wijk: Punda)
Op de nieuwe markt kan je kraampjes met lokale producten vinden. De markt is gevestigd in een mooi, rond gebouw achter de Koningin Wilhelmina voetgangersbrug in Punda.

(Vers geperste sapjes drinken op de nieuwe markt)
Letters (Wijk: Punda)
In de winkelstraatjes van de wijk Punda vind je ook de letters 'Curaçao' en 'Dushi' terug. Altijd leuk om eens mee op de foto te gaan.


Rif Fort en Renaissance Mall (Wijk: Otrobanda)
Dit is het meer modernere deel van Willemstad. Je vindt hier een vijftigtal winkels, een Starbucks, een bioscoop en tal van bars, terrasjes, restaurantjes,... . Oorspronkelijk werd het Rif Fort gebouwd om het eiland te beschermen tegen piraten en andere vijanden, maar tegenwoordig is het een populaire plaats voor toeristen.


Hebben jullie nog Willemstad tips? 


Geen opmerkingen